Ce mesaj a transmis premierul Viorica Dăncilă Ambasadei SUA

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Una dintre priorităţile Guvernului o constituie dezvoltarea şi extinderea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA în mai multe domenii, inclusiv pe componenta protejării şi promovării drepturilor omului şi combaterii traficului de fiinţe umane, se arată în mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă la dezbaterea "Executive Leadership in the Response to Trafficking in Persons", organizată de Ambasada SUA la Bucureşti."Doresc să felicit Ambasada SUA pentru organizarea acestui eveniment şi vreau să vă asigur că veţi avea un partener de nădejde în Guvernul României în prevenirea şi combaterea traficului de persoane. (...) Angajamentul nostru, al Guvernului României, este fără echivoc. Dorim să ne implicăm şi să contribuim la combaterea traficului de persoane, iar ţara noastră este şi va fi în prima linie în această luptă, cu toate mijloacele de care dispune. Pentru a fi eficientă, o strategie pentru combaterea acestui fenomen trebuie să adopte o abordare multidisciplinară care să includă prevenirea, protecţia drepturilor omului, victimelor şi urmărirea penală a traficanţilor, urmărind în acelaşi timp armonizarea legislaţiilor naţionale relevante şi asigurarea faptului că aceste legi sunt aplicate uniform şi eficient. Cooperarea internaţională şi solidaritatea sunt decisive pentru a face din această lume un loc mai bun, mai sigur şi mai echitabil", se arată în mesajul prim-ministrului, prezentat la eveniment de vicepremierul Ana Birchall.

Şi ministrul de Interne, Carmen Dan, a transmis un mesaj cu această ocazie, tot prin intermediul vicepremierului Birchall. Ea a accentuat ideea că "România participă la eforturile depuse de organizaţii precum EUROPOL, INTERPOL, EUROJUST, FRONTEX sau SELEC pentru combaterea criminalităţii transfrontaliere şi pentru limitarea efectelor negative ale traficului de fiinţe umane sau minori, lupta împotriva traficului de fiinţe umane fiind una dintre priorităţile MAI".

Evenimentul a reunit participanţi la cel mai înalt nivel din rândul magistraţilor şi al autorităţilor specializate în domeniul combaterii traficului de persoane din SUA, România şi Republica Moldova. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?