Ce gafă a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti a fost sancţionată de Cabral, după un e-mail oficial

 

Reprezentanții Ambasadei SUA și reprezentanții Marii Britanii au trimis un comunicat de presă în cursul zilei de marți, reacționând în cazul premierului Victor Ponta  și a faptului că a fost salvat de deputați în cursul zilei, aceștia nefiind de acord cu ridicarea imunității. Din păcate, în e-mailul oficial al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti s-a strecurat o gafă, sancţionată de o vedetă.

La puțin timpul după vot, Ambasada Marii Britanii a trimis următorul comunicat de presă, în română și în engleză:

"Guvernul Marii Britanii recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline. Acest principiu este de altfel menţionat şi în rapoartele Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, documente ce subliniază rolul important al Parlamentului în acest efort conjugat.


Înainte de Summitul G7 din Germania, Prim-Ministrul britanic David Cameron a atras atenţia asupra corupţiei ca ameninţare la adresa prosperităţii şi securităţii statelor, oriunde în lume. Premierul Cameron a anunţat că Marea Britanie va coordona o agendă anticorupţie pe parcursul anului următor, culminând cu un summit dedicat luptei împotriva corupţiei găzduit la Londra în 2016.

Ambasada Marii Britanii nu comentează cazurile individuale, iar situaţiile care vizează Guvernul României reprezintă un subiect ce trebuie gestionat de cetăţenii României", a fost reacția Ambasadei Marii Britanii.  

Adresele de e-mail la care a fost trimis acest comunicat de presă, în principal ale jurnaliștilor, au fost însă lăsate la vedere. Așa că, la puțin timp după, Cabral a reacționat, răspunzând astfel, în engleză, conform B365.ro:

"Bună.
Apreciez declaraţia făcută.
Dar...."trimite tuturor" nu este o opţiune. "BCC" este modul corect în care se trimit astfel de mesaje.
Va mulţumesc
C."Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?