Câţi fani a pierdut Klaus Iohannis pe Facebook, de când a revocat-o pe Kovesi

 

Pe 9 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi. Anunţul nu a fost foarte bine primit pe pagina sa de Facebok, drept pentru care, doar în ziua revocării 1818 oameni şi-au luat inapoi like-ul dat lui Klaus Iohannis, arată o evidenţă a Facebrands.Dar Klaus Iohannis a continuat să piardă like-uri şi după data de 9 iulie când a semnat decretul. Pe 10 iulie a pierdut 783, pe 11 iulie 168, iar pe 12 iulie, 81. Astfel, în doar 4 zile, preşedintele pierdut în total 2850 de fani care i-au dat like pe pagina sa. Cu toate acestea, preşedintele rămâne cel mai popular politician de pe Facebook, având 1 816 336 fani.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că a revocat-o pe şefa DNA tocmai pentru a pune în aplicare decizia CCR şi a punctat că îşi doreşte să fie înţeles ca un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie:

"Cred că vă aminţiţi, sper să vă aminţiti şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO"

Totodată, şeful statului a mai subiliniat că lupta anticorupţie va continua:

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie", a mai spus preşedintele. 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?