Campania de vaccinare împotriva gripei noi este extinsă la întreaga populaţie din categoriile de risc

 
Săptămâna viitoare începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice
Săptămâna viitoare începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice
FOTO: earthtimes.org

Comitetul Naţional pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg.

Începând de săptămâna viitoare, în cabinetele medicilor de familie va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii. Sunt vizaţi cei cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate.

De asemenea, la cerere, marile companii ai căror angajaţi intră în permanenţă în contact direct cu mase mari de populaţie, vor putea solicita Ministerului Sănătăţii vaccinarea personalului. Prima companie care a solicitat şi căreia i s-a aprobat vaccinarea personalului este Kaufland, companie care are peste 8.000 de angajaţi.

''Din punct de vedere al modului de producere, vaccinul pandemic este similar cu cel împotriva gripei de sezon. Ca urmare, recţiile adverse care pot apărea sunt aceleaşi cu reacţiile date de vaccinul sezonier: roşeaţă la locul înţepăturii, uşoare stări febrile şi stări minore de disconfort, în cazul persoanelor sensibile'', informează Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent au fost distribuite 1 340 000 de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25 000 de persoane.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?