Bombă pentru ITP "aranjat"! RAR a făcut anunţul de care se temeau mulţi

 
Inspectia tehnica auto - ITP
Inspectia tehnica auto - ITP

Bombă pentru ITP "aranjat"! RAR a făcut anunţul de care se temeau mulţi. De azi, sistemul de înregistrare video pentru staţiile de ITP este obligatoriu, iar service-urile care nu-l au nu mai au dreptul să facă ITP. 

Din 21 mai, toate staţiile autorizate care nu vor avea montat şi în funcţiune sistem de înregistrare video obligatoriu pentru ITP vor avea autorizaţia tehnică suspendată de drept, conform prevederilor legale. RAR are posibilitatea tehnică informatică să suspende în timp real autorizația.

Incă de la începutul lunii mai 2018, Registrul Auto Român a verificat la nivel național în stațiile ITP dotarea corespunzătoare/instalarea sistemului de supraveghere video şi îndeplinirea tuturor funcţionalităţilor impuse de lege, se spune în comunicatul RAR.

Astfel, camerele de filmare trebuie să respecte poziţionarea în unghiuri de filmare trebuie să acopere exact aria vizată în supraveghere. Ulterior, în procesul de autorizare/reautorizare a staţiilor de ITP, RAR va verifica din nou, în detaliu, dotarea şi menţinerea în funcţiune a sistemului video impus cu asigurarea tuturor funcţionalităţilor iar acesta va fi declarat/poziţionat corespunzător pe fluxul de ITP (camere video, ecran de vizualizare, DVR) al fiecărei staţii spre a putea fi verificat/comparat în activitatea de supraveghere/monitorizare ulterioară.

 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Marius
21 May 15:36
Oare stie cineva ca aceasta prevedere incalca legea 333? Durata minima a inregistrarilor ITP trebuie sa fie de 6 luni...cu mult peste cea legala din legea 333. Cine o sa incaseseze amenzile?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?