Băsescu, critici la adresa ambasadorului SUA: M-a deranjat. E greşit să stimuleze rămânerea în piaţă

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un atac la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Fostul şef de stat a declarat în cadrul unei emisiuni că l-a deranjat uşurinţa cu care oficialul "a dat semnalul că putem sta în continuare în stradă". Băsescu a mai subliniat că este greşit ca un "reprezentant al unei țări de asemenea calibru, pe care o prețuim, să încerce să stimuleze rămânerea în piață".  Reamintim  că Hans Klemm preciza săptămâna trecută,  într-un comunicat de presă, că îi încurajează pe toţi românii "să rămână implicaţi în procesul civic", precizând, totodată, că aşteaptă "cu nerăbdare" să colaboreze cu preşedintele, prim-ministrul interimar şi cu guvernul în "domeniile prioritare comune".

Redăm în continuare, dialogul dintre moderatorul DIGI 24 şi fostul preşedinte, în care Băsescu susţine de fapt, că el a avut o observaţie la adresa ambasadorului, şi nu un atac:

Claudiu Pândaru: Într-o declarație publică, am văzut un atac la adresa ambasadei... 

Traian Băsescu: A ambasadorului... Nu un atac, o observație.

Claudiu Pândaru: E prima. Până anul trecut îi considerați parteneri. 

Traian Băsescu: Și acum îi consider la fel. M-a deranjat ușurința cu care a dat semnalul că putem sta în continuare în stradă. Eu cred că și domnia sa a văzut scăderea în intensitate, a putut să analizeze că reacția reală a fost în primele zile, nu în ultimele zile când piața se penibilizează. Aseară erau sub o mie. O continuare, o stimulare la a se continua ce a fost în primele zile e greșită. Guvernul a căzut, suntem într-o zonă de instabilitate, Ucraina, Moldova - nici Bulgaria nu se simte bine. A venit timpul politicului, să revenim la o atmosferă de calm și rațiune.

Un reprezentant al unei țări de asemenea calibru, pe care o prețuim, să încerce să stimuleze rămânerea în piață, e greșit. Președintele a spus abia aseară, după ambasador.

Claudiu Pândaru: Să discutăm puțin despre soluțiile politice. Până la soluții pe termen lung...

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?