AVIONUL DISPĂRUT: Posibile rămăşiţe descoperite în largul Vietnamului

 
Ipoteze despre avionul Malaysia Airlines. Unde ar fi putut ateriza aeronava
Ipoteze despre avionul Malaysia Airlines. Unde ar fi putut ateriza aeronava

Un avion al companiei Malaysia Airlines cu destinaţia Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit capitala malaysiană, a anunţat compania.UPDATE: Posibile rămăşiţe ale avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă, au fost văzute în largul Vietnamului, a declarat duminică seara un oficial vietnamez, citat de AFP, informează MEDIAFAX.

"Un avion vietnamez a anunţat că a descoperit două bucăţi, care par să aparţină unui avion" în largul insulei Tho Chu, a declarat acest oficial pentru AFP, sub acoperirea anonimatului.

Avionul Boeing 777-200 al Malaysia Airlines despre care nu se ştie nimic de sâmbătă a suferit o avarie la o aripă în 2012 dar a fost reparat şi era apt de zbor, a asigurat compania duminică, relatează AFP.
Extremitatea unei aripi a avionului a fost avariată în urma unei coliziuni la sol cu un alt avion pe aeroportul Pudong din Shanghai.

"Aeronava a avut extremitatea unei aripi ruptă. O parte, de aproape un metru, de la capătul aripii a fost distrusă", a explicat preşedintele Malaysia Airlines, Ahmad Jauhari Yahya, în cadrul unei conferinţe de presă.
Aripa "a fost reparată de Boeing, certificată de Boeing şi de mai multe autorităţi" ale aviaţiei civile, a continuat el. Avionul "era apt de zbor", potrivit lui.

Malaysia examinează ipoteza teroristă după dispariţia inexplicabilă a unui avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, la scurt timp după decolarea sa din Kuala Lumpur, sâmbătă, cu 239 de persoane la bord, a anunţat duminică ministrul malaysian al Transporturilor, relatează AFP, citată de MEDIAFAX.

Serviciile de securitate ale ţării se interesează de doi pasageri care ar fi folosit pentru îmbarcare paşapoarte europene furate, generând temeri privind un atentat. "Paralel, au fost mobilizate serviciile noastre de informaţii şi, bineînţeles, au fost informate agenţiile de contraterorism (...) ale tuturor ţărilor vizate", a declarat Hishammuddin Hussein.

Pasageri fictivi

Un italian şi un austriac, ale căror nume figurau pe lista de pasageri a avionului Boeing al Malaysia Airlines, dispărut cu 239 de persoane la bord deasupra Mării Chinei, nu se aflau de fapt în avion, eroarea venind din faptul că paşapoartele lor au fost furate, au anunţat autorităţile şi presa.

Luigi Maraldi, în vârstă de 37 de ani, un italian al cărui nume şi număr de paşaport se aflau pe listă, l-a sunat pe tatăl său în Italia din Thailanda, sâmbătă dimineaţă, pentru a-i spune: "Să stai liniştit, nu am fost eu în avion, eu sunt bine", a povestit tatăl său pentru agenţia de presă italiană Ansa, relatează AFP.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu un pasager austriac, al cărui nume nu a fost comunicat. "Am fost contactaţi de compania (Malaysia Airlines care ne-a spus că are un pasager înregistrat cu un paşaport austriac. Am verificat şi era un paşaport furat", a explicat Martin Weiss, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.
Persoana a fost contactată de minister: "este în Austria şi este în stare de sănătate bună. Paşaportul a fost furat în 2012, în timpul unei călătorii către Thailanda", a precizat purtătorul de cuvânt.

Un distrugător al Flotei a 7-a americane, USS Pinckney, este în drum spre coasta de sud a Vietnamului pentru a ajuta la căutarea unui avion Boeing 777 al Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă, a anunţat Pentagonul, citat de AFP.

Distrugătorul care efectua manevre în apele internaţionale ale Mării Chinei de Sud, ar putea să se afle în vecinătatea avionului dispărut în ultimele 24 de ore, a precizat Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

El transportă două elicoptere care pot fi echipate cu material de ajutor şi căutare.

Un avion de supraveghere P-3C Orion, echipat cu radare şi material de cercetare este, de asemenea, pe cale să părăsească baza aeriană americană Okinawa din Japonia.

UPDATE: Avioane vietnameze plecate în căutarea avionului companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă deasupra Vietnamului, au reperat două dâre paralele de carburant de-a lungul câtorva kilometri în Marea Chinei Meridionale, a declarat un înalt reprezentant militar vietnamez, citat de AFP, scrie Agerpres.

Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în apropierea spaţiului aerian al Vietnamului, a anunţat Guvernul vietnamez, citat de AFP.

"Avionul a pierdut contactul în apropierea spaţiului aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min", precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez. Avionul ar fi trebuit să ia legătura cu turnul de control la ora 17.22 GMT (19.22 ora României), dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Ministerul vietnamez al Apărării a lansat o misiune de salvare în coordonare cu Malaysia şi China, a adăugat el.
Malaysia Airlines a început să anunţe rudele pasagerilor şi echipajului, un demers care arată că aceasta se aşteaptă la ce este mai rău.

Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în spaţiul aerian al Vietnamului, a anunţat Guvernul vietnamez, citat de AFP.

"Avionul a pierdut contactul în spaţiul aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min", precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locală 02.40 (vineri, 20.40, ora României), potrivit companiei. Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat de la Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri de 13 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, şi trebuia să sosească la Beijing la ora locală 06.30 (00.30, ora României). Potrivit agenţiei China Nouă, 160 de pasageri sunt de origine chineză.

"Regretăm profund că am pierdut contactul cu zborul MH370, care a părăsit Kuala Lumpur sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu destinaţia Beijing", a declarat CEO-ul grupului Malysia Airlines, Ahmad Yahya, citat într-un comunicat.

"Echipa noastră îi contactează pe apropiaţii pasagerilor şi (membrilor) echipajului", a adăugat el. "Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi pasagerii, (membrii) echipajului şi familiile lor", a spus el.

"Malaysia Airlines colaborează cu autorităţile, care au activat echipele lor de căutare şi de salvare pentru a localiza aparatul", a anunţat compania. Avionul trebuia să zboare deasupra Peninsulei Indochina.

Potrivit agenţiei China Nouă, contactul cu turnul de control a fost pierdut în momentul în care avionul se afla deasupra Vietnamului. Avionul nu a intrat în sfera de control a Aviaţiei Civile Chineze, anunţă China Nouă.

Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prăbuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager.

În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea a o sută de persoane.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 -1
georgian
10 Mar 18:21
Daca Dumnezeu vroia ca oamenii sa poata zbura le dadea aripi! Avionul e o inventie satanica impotriva vointei lui Dumnezeu. Nu-i de mirare ca in fiecare saptamana se aude de cate o tragedie aviatica.
Răspunde
1 -1
cristi
10 Mar 11:05
Cred ca l-au furat cetatenii de etnie roma si l-au dus la fier vechi. A mai disparut, nu e mult, un asteroid, va amintiti? Si ala e la fier vechi.
Răspunde
0 0
COCIOABA,IMPARATUL TIGANILOR SI INDO-PACHISTANEZILOR DE PRETUTINDENI
11 Mar 17:18
6 Pardon tovarase,vrei sa spui minoritarule ca-i vorba despre niste colorati de etnie(natie)tiganeasca...cei care au speriat vestul...practicandu-si meseriile traditionale(cersit,inselat,ciordit,etc)...ducand faima ROManiei in Europa...
0 0
COCIOABA,IMPARATUL TIGANILOR SI INDO-PACHISTANEZILOR DE PRETUTINDENI
11 Mar 17:23
6 Pardon tovarase,vrei sa spui minoritarule ca-i vorba despre niste colorati de etnie(natie)tiganeasca...cei care au speriat vestul...practicandu-si meseriile traditionale(cersit,inselat,ciordit,etc)...ducand faima ROManiei in Europa...
0 0
NoiIntelegemUnPicMaiMultDecatTine
09 Mar 23:51
Deci avionul a disparul deasupra Vietnamului iar unii se apuca de povestit.
Răspunde
1 0
Godfather
09 Mar 23:48
"Avionul Boeing 777-200 (...) a suferit o avarie la o aripă în 2012 dar a fost reparat"
Cred ca asta e o pista buna de incepere a anchetei... "aripa reparata" spune multe in domeniul asta. Foarte probabil ca nu a fost reparata in fabrica Boeing.
Răspunde
0 -5
VoiceIntelegeti ?
09 Mar 14:40
Deci avionul a disparul deasupra Vietnamului iar americanii trimit distrugatorul USS Pinckney sa caute victimele accidentului acolo ?
Nu inteleg nimic !
Răspunde
6 -2
interesant
09 Mar 13:33
pasaportul a fost furat in 2012!..dece nu a fost declarat null?
cum a putut un colorat din Asia sa foloseasca un pasaport Austriac cu nume nemtesc?..vamesi se uita doar la poza?..nu citesc si numele?
Răspunde
4 -3
Razvan
09 Mar 00:22
De ce puneti o poza cu un Boeing 747 cand cel disparut era 777?
Răspunde
5 -6
Cata dreptate ai!
09 Mar 01:16
2 Au murit multi oameni, mai. Te mai pui acum pentru o diferenta de 30 de .. ceva acolo? Tot aia e.. 747, 777, 122, 911, tot oamenii raspund la telefoanele astea. Ehhh. Cata ura, mai baiete, mai! Da e adevarat ca daca puneau astia o poza cu un 777, sansele de supravietuire erau exponential mai mari, dar ce sa te faci cu ura asta intre oameni, intre natiuni, chiar intre om si sotia altuia. Nici nu-ti poti imagina!
5 -4
Daca se vrea, se prea poate.
08 Mar 23:29
Ideea e cam asa, ca daca au avut sansa sa aterizeze fortat in vreo jungla din Vietnam, sunt ca si morti. Junglele din Vietnam colcaie de mine antipersonal plantate de toata lumea acolo, de la eschimosi, rusi, americani, vietnamezi, numai romanii nu au plantat mine acolo, ca nu se putea pleca din tara in momentele razboiului din Vietnam. Asta in cazul cand nu au murit toti la impact. Daca au murit toti la impact, sunt sigur morti. Clar. O sa se faca o echipa de cautare chineza, formata din ce pot strange ei in cateva ore din satele chineze de la granita, cateva sute de milioane de oameni, si o sa-i gaseasca. Probabil pe cei mai multi, adica pe toti, decedati, din pacate.
Răspunde
1 -2
Raszvann Mircea
08 Mar 20:11
@mike
Ai dreptate partial.ca acum diferenta de fus intre romania si vietnam este de 5 ore.pacat ca nu ajuta matematica,ai dovedit-o mai devreme:vara diferenta de fus orar este de 6 ore.nu te mai umfla asa ca nu esti desteptul pamantului,esti un prost care vorbeste inainte sa gandeasca
Răspunde
4 -2
Mike
08 Mar 20:33
6 Dragul meu, crede-ma ca esti intr-o usoara eroare cu fusul orar. Iti mai repet inca odata si ultima data. Ai avut dreptate in privinta "GMT-ului", eu am fost in eroare, in schimb in privinta fusului orar dintre Viet Nam si Romania intelege ca sunt 5 ore acum si 4 ore vara. Dupa cum zici tu acum, inseamna ca la vara din punctul tau de vedere se da cu o ora inapoi nu inainte nu? PS. Am stat 6 luni in Vung Tau - Viet Nam si am prins vara si iarna in Romania, iar atunci cand vb cu familia asta era diferenta. Chiar vrei sa-ti desenez? Si imi mentin opinia despre jurnalismul din Romania, ca defapt asta a fost si scopul comentariului meu!!!!
3 -2
Mike
08 Mar 20:53
2 Ca sa fiu mai explicit, in ultima duminica din luna martie se va trece de la ora 03:00 a diminetii la ora 04:00. Avand in vedere ca in Viet Nam nu exista ora de vara/iarna, este clar ca diferenta de fus orar devine de 4 ore!!! Uite asa ai mai invatat ceva si astazi si poti sa zici ca esti si mai destept decat ai fost pana azi :)
1 0
Madalin
08 Mar 19:34
@Mike, esti praf.

Pune mana pe manualul de geografie ca esti cu mult in urma.
Răspunde
0 -2
Mike
08 Mar 20:55
4 Daca vrei sa fii mai explicit, poate am sa iti iau in considerare sfatul!?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?