Avertismentul lui Stephen Hawking privind extratereştrii. Va fi prăpăd

 
Stephen Hawking crede că tehnologia ne va ajuta să trăim pentru totdeauna.
Stephen Hawking crede că tehnologia ne va ajuta să trăim pentru totdeauna.
FOTO: www.bzza.ro

Extratereştrii ar putea coloniza şi cuceri omenirea. Este avertismentul celebrului cosmolog Stephen Hawking. Profesorul a comparat o eventuală vizită a extratereştrilor cu momentul în care Columb a descoperit America. În trecut, Stephen Hawking a susţinut că sfârşitul omenirii ar putea fi provocat şi de inteligenţa artificală sau de schimbările climatice.

Într-un interviu pentru presa franceză, renumitul cosmolog a declarat că în cazul unei vizite a extratereştrilor că "rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni (...) Asemenea extratereştrii avansaţi ar putea deveni nomazi, căutând să cucerească şi să colonizeze orice planetă pe care ajung"

Stephen Hawking conduce o căutare majoră a existenţei extratereştrilor în spaţiu. Iniţiativa este parte a unui proiect de 100 de milioane de dolari şi foloseşte două dintre cele mai puternice telescoape din lume.

"Nu există o întrebare mai mare. A venit timpul să ne dedicăm găsirii vieţii extraterestre. Iar dacă extratereştrii nu vor fi cei care pun capăt rasei umane, acest lucru ar putea fi făcut de către schimbările climatice sau inteligenţa artificială", crede profesorul Hawking.

"Formele primitive de inteligenţă artificială pe care le avem deja s-au dovedit a fi utile. Dar cred că dezvoltarea inteligenţei artificiale complete ar putea însemna sfârşitul rasei umane", a spus acesta.

În vârstă de 73 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume. Britanicul e cunoscut pentru cartea "Scurtă istorie a timpului". Una dintre ambiţiile sale este să ajungă într-o zi în spaţiu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?