Autoritățile sunt pregătite să evacueze populația dacă zăporul de pe Bistrița va crea inundații

 
Autoritățile sunt pregătite să evacueze populația dacă zăporul de pe Bistrița va crea inundații
Autoritățile sunt pregătite să evacueze populația dacă zăporul de pe Bistrița va crea inundații
FOTO: tv-m.ro

Autoritățile nemțene sunt pregătite în orice clipă să evacueze persoanele din localitatea Topoliceni dacă în urma dezghețării zăporului de pe râul Bistrița vor avea loc inundații, a declarat luni, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.

În prezent, zăporul măsoară 10 kilometri lungime, dar pe aproape jumătate din distanță s-au format ochiuri de apă, scrie Agerpres.

'Zăporul a scăzut cu peste 3 kilometri față de săptămâna trecută. Avem parte de un dezgheț fără probleme, datele sunt chiar îmbucurătoare. Nu sunt acumulări de apă în spatele ghețurilor, dar monitorizăm fenomenul în permanență. Avem un istoric cu toate datele, iar dacă vor fi aglomerări, baraje de gheață, putem evacua în orice moment populația din zona satului Topoliceni. Este vorba de circa 32 de gospodării, în jur de 105 persoane', a declarat prefectul George Lazăr.

În noaptea 31 decembrie 2002-2003, din cauza creșterii bruște a temperaturii într-un interval de câteva zile, o parte din zăporul format pe Bistrița s-a dislocat și a inundat sute de gospodării din Farcașa și Poiana Teiului, iar trei tineri au murit înecați după ce cabana în care se aflau a fost distrusă de sloiurile de gheață.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
parere neautorizata
10 Feb 20:19
Pe cat facem ca va ia prin surprindere ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?