Apa sfinţită. Între mit şi adevăr. Ce conţine, de fapt, aghiazma

 
Apa sfinţită. Între mit şi adevăr. Ce conţine, de fapt, aghiazma
Apa sfinţită. Între mit şi adevăr. Ce conţine, de fapt, aghiazma

Conform credinței populare, apa sfinţită este un mijloc de purificare spirituală și, în același timp, o licoare care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli.

Însă, aghiazma a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani. În cadrul unui studiu efectuat de Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena, cercetătorii au analizat mai multe mostre de apă sfinţită, ridicate de la mai multe lăcașuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei.

Descoperirea a fost una uimitoare pentru toată lumea, pentru că, doar un mililitru de astfel de apă, poate conține până la 62 de milioane de bacterii! 

De asemenea, testele au mai arătat că, în proporție de 86%, eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Toate aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului, putând provoca diaree, crampe abdominale și febră.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
LILIANA
20 Jun 22:19
Nu se poate sfinti apa decit in cadrul Bisericii Ortodoxe,cea instituita de Hristos,Fiul lui Dumnezeu.Celelalte culte,religii,etc- nici nu stiu cum ar trebui numite , fiind inventii/creatii omenesti ,- binenteles ca nu pot obtine niciodata apa sfintita pentru ca in aceasta nu pogoara Duhul Sfint,asadar nu are cum sa se sfinteasca, oricit de mult sau frumos s-ar ruga oamenii. In acest caz este o lucrare pur omeneasca, nu dumnezeiasca.
Singura Biserica dumnezeiasca este cea instaurata de Iisus Hristos acum 2000 de ani,prin pogorirea Duhului Sfint: Biserica Ortodoxa este aceea care a pastrat nestirbita invatatura lui Dumnezeu ,fara nici un fel de reforme.
Ceea ce se spune in articol nu este corect documenta si, intr-adevar, apa respectiva poate fi plina de microbi, impuritati, etc. E normal.
Va rugam ,nu mai amestecati , nu mai relativizati lucrurile. Informati corect.Va rugam sa nu mai puneti imagini ortodoxe pentru stiri din alte culta-de ce vreti sa invinovatiti pe Dumnezeu in cele Trei Ipostasuri ale Sale ?! Sintem responsabili pentru ADEVAR atit in fata oamenilor, cit fata de Dumnezeu.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?