Apa potabilă infectată cu E.coli într-o comună din Argeș

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a dispus sistarea furnizării de apă potabilă într-un sat al comunei Budeasa după ce analizele privind calitatea apei au arătat prezenţa unor germeni coliformi dar şi a bacteriei E.coli în aceasta.Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş au dispus sistarea furnizării de apă potabilă în satul Gălăşeşti din comuna Budeasa după ce analizele făcute pe probe prelevate din reţeaua de distribuţie au arătat că aceasta este neconformă.

Directorul adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica, a declarat pentru News.ro că analizele făcute pe apa din reţeaua de la Gălăşeşti au arătat prezenţa de coliformi dar şi a bacteriei E.coli. 

Stoica a precizat că ”nu au fost determinate caractere de patogenitate în ceea ce priveşte bacteria E.coli, ceea ce presupune că aceasta nu este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, însă, aceasta trebuie să fie absentă din apa potabilă, motiv pentru care s-a dispus sistarea furnizării.”

Analizele făcute pe apa de la Budeasa arată, de asemenea, că în acelaşi sat, nivelului clorului rezidual din apă este zero, în condiţiile în care la intrarea în reţea, nivelul acestuia trebuie să fie de 0,5 miligrame/litru, iar la ieşire trebuie să se înregistreze un nivel de 0,1 miligrame, a explicat reprezentantul DSP, citat de News.ro.

Nu este pentru prima dată când analizele făcute de DSP în localităţi din judeţul Argeş scot la iveală probleme privind calitatea apei potabile furnizate populaţiei. 

În cursul acestui an, analizele făcute de DSP au arătat prezenţa unor bacterii în apă în mai multe localităţi, inclusiv în izvoare publice de pe raza municipiului Piteşti.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?