Anunțul meteorologilor. Vreme neobișnuit de caldă în weekend. De luni scad temperaturile

 

Weekendul acesta vom avea vreme neobișnuit de caldă. Apoi, vremea se va răci treptat până la jumătatea lunii ianuarie, când maximele se vor situa în urul valorii de zero grade în mai multe regiuni. Cu toate acestea, va fi tot mai cald decât în mod normal în câteva zone ale țării, iar precipitațiile nu vor fi însemnate cantitativ.Weekendul care urmează ne vom bucura de o vreme cu temperaturi neobișnuit de calde.

Valorile termice, în creştere semnificativa faţa de vineri, vor caracteriza o vreme deosebit de calda pentru aceasta data. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade la Miercurea Ciuc şi 16 grade la Resita. Cerul va fi variabil, cu înnorari în nordul şi nord-estul ţarii, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificari în regiunile vestice şi pe crestele montane. Îndeosebi dimineata, în zonele joase de relief, local va fi ceaţa.

In capitala, vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu 0 grade dimineata si o maxima de 13...14 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţa.

Duminica, vremea va fi în continuare deosebit de calda pentru aceasta data, cu maxime peste 10 grade cu exceptia depresiunilor intramontane, maxime care ajung la 16 grade in sudul Banatului. Cerul va fi variabil iar vântul va sufla slab şi moderat. În special dimineaţa, în zonele joase de relief, local va fi ceaţa.

In Bucuresti, vremea va fi în continuare deosebit de calda pentru aceasta datã. In jur de 1 grad dimineata si conditii de ceata si 14...15 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pâna la moderat.

Începând de luni, vremea se răcește

Banat

După 8 ianuarie, regimul termic va marca o scădere, spre valori medii de aproximativ 6 grade, între 11 și 14 ianuarie. Minimele vor ajunge la valori medii situate în jurul a 0 grade, pe 13 și 14 ianuarie. Se vor semnala precipitații va crește după data de 9 ianuarie, însă acestea vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

Crișana

Temperatura medie diurnă va scădea treptat, până la 6 grade, în intervalul 11 – 14 ianuarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 9-14 ianuarie. 

Transilvania

Vremea se va răci ușor de la o zi la alta, astfel încât media regională a maximelor în intervalul 11 – 14 ianuarie va fi de 4 grade. Probabilitatea pentru precipitații la nivel local va fi mai ridicată în intervalul 10 – 14 ianuarie.

Maramureș

Vremea se va răci treptat, iar în 13-14 ianuarie media maximelor diurne va fi de 4…5 grade. 

Dobrogea

Temperaturile diurne vor scădea, din nou, spre medii de 6…7 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 9 și 13 ianuarie.

Muntenia

În jurul datei de 13-14 ianuarie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, madia maximelor va fi de 5…6 grade, caracterizând în continuare o vreme mai caldă decât în mod normal la această dată. Sub aspectul precipitațiilor, probabilitatea va fi mai ridicată după 10 ianuarie.

Moldova

În paerioada 12-14 ianuarie, temperaturile medii diurne vor fi de 4…6 grade, iar cele minime medii se vor situa între -3 și -1 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după 8 ianuarie.

Oltenia

La mijlocul acestei luni, în timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de 0 grade, iar minimele medii ale nopții vor fi cuprinse în general, între -10 și -5 grade. În ansamblu, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, dar mai scăzută decât la începutul lunii. Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare, vor fi în intervalul 9 – 14 ianuarie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?