Anunț formidabil despre giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino ar putea să NU fie fals
Giulgiul din Torino ar putea să NU fie fals
FOTO: Daily Mail

Eveniment de excepţie la Torino: celebrul Giulgiu, despre care se crede că a acoperit trupul lui Iisus Hristos, va fi expus în următoarele săptămâni. Biserica estimează că Giulgiul, prezentat publicului extrem de rar, va atrage milioane de vizitatori.Giulgiul, considerat una dintre cele mai importante relicve ale creştinătăţii, a fost expus în public ultima oară în urmă cu cinci ani. Unii credincioşi sunt convinşi că Giulgiul a acoperit corpul lui Hristos după răstignire. Scepticii cred, însă, că este un fals realizat în Evul Mediu.

Giulgiul, păstrat în catedrala din Torino, este expus în public foarte rar, potrivit StiriTVR.ro. Secolul trecut s-a întâmplat doar de patru ori.

Pe Giugliul misterios este imprimată imaginea în negativ a unui om crucificat. Un bărbat tânăr, cu barbă, cu mâinile încrucişate pe piept. Sunt vizibile şi urme ale unor picături de sânge în dreptul palmelor, al picioarelor şi în partea dreaptă a corpului, acolo unde se crede că Iisus a fost împuns cu suliţa de un soldat roman.

Testele cu Carbon 14 realizate în 1988 la Universitatea din Arizona au declanşat o vie polemică: cercetătorii americani l-au datat între 1260 şi 1390. Mulţi cred că Giulgiul a fost contaminat în timpul restaurărilor.

În ciuda dezvoltării tehnologice, nimeni nu ştie cum s-a impregnat imaginea trupului de pe Giulgiul din Torino.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?