ANI: Fost şef al Direcţiei Medicale din MApN, acuzat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă

 

Agenţia Naţională de Integritate a constatat săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi trafic de influenţă de către Ioan Sîrbu, fost şef al Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), şi a sesizat procurorii pentru verificări.

Potrivit inspectorilor ANI, în perioada cuprinsă între 2010 şi 2014, Ioan Sîrbu a efectuat în timpul programului de lucru de la MApN activitate didactică la sediul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", în baza unor contracte de colaborare, potrivit mediafax.ro.

Contractele de colaborare au fost încheiate între Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" şi Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", Ioan Sîrbu fiind nominalizat să desfăşoare activitate didactică în spital de către conducerea Universităţii de Medicină, deşi nu a deţinut şi nu deţine funcţii în cadrul spitalului universitar.


De asemenea, profitând de faptul că desfăşoară activitate didactică în cadrul spitalului universitar, Ioan Sîrbu a obţinut venituri în valoare de 220.089 de lei prin publicarea cursurilor de perfecţionare pe care le organizează în colaborare cu Şcoala Naţională de Sănătate Publică, "Management şi perfecţionare în domeniul sanitar". Cursurile au fost publicate pe pagina de Internet a Societăţii Române de Implantologie Orală şi Biomateriale (societate la care Sîrbu deţine funcţia de preşedinte şi ale cărei date de contact sunt cele ale spitalului universitar, se mai arată în comunicat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?