ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Partidul PATRIA ar putea fi scos din cursa electorală

 
 Partidul Patria și Renato Usatîi au fost eliminaţi din cursa electorală din Republica Moldova
 Partidul Patria și Renato Usatîi au fost eliminaţi din cursa electorală din Republica Moldova

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. Comisia Electorală Centrală a votat excluderea Partidului Patria și a lui Renato Usatîi din cursa electorală, solicitând Curții de Apel anularea hotărârii organului electoral din 13 octombrie, care prevedea înregistrarea Partidului Patria pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, scrie deschide.md. În același timp CEC-ul a votat și încasarea în folosul statului a sumelor de bani încasate fraudulos de Usatîi. Renato Usatîi, considerat apropiat de Moscova, s-a declarat în mai multe rînduri împotriva integrării europene a Republicii Moldova.

ALEGERI REPUBLICA MOLDOVA. CEC-ul și-a motivat decizia de excludere a Partidului Patria din motiv că formațiunea nu a raportat 8,156 mil. de lei. Bani care au fost primiți din străinătate prin intermediul Băncii de Economii.

În același timp, CEC-ul a solicitat Curții de Apel să încaseze în folosul statului banii dobândiți fraudulos de Partidul Patria.

Vicepreședintele CEC, Ștefan Urâtu a explicat pentru deschide.md că instanța ar trebui să se expună în termeni rezonabili, adică până în ziua alegerilor. În cazul în care un astfel de verdict nu va apărea până pe 30 noiembrie, va rămâne în vigoare prima decizie a CEC-lui, adică cea Partidul Patria va putea participa la alegeri.

Sondajele date publicităţii în ultimele zile creditau partidul Patria, considerat de analişti drept apropiat de Moscova, cu 7,8, respectiv 8% din intenţia de vot.

Tensiuni înainte de alegeri

Situaţia din Republica Moldova s-a tensionat cu câteva zile înainte de alegeri.

Gruparea extremistă "Antifa", condusă de Grigore Petrenco - deputat comunist care candidează pe lista partidului Patria - , a fost acuzată că pregătește acțiuni cu caracter violent după scrutinul parlamentar din 30 noiembrie. Oamenii legii au descins cu percheziții la 15 locații ale membrilor „Antifa”, inclusiv la domiciliile lui Pavel Grigorciuk și Mihail Amerberg, și au efectuat 5 rețineri, scrie UNIMEDIA.info.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către procurorul Viorel Morari și șef-adjunctul Inspectoratului General al Poliției, Gherghe Cavcaliuc, în cadrul unei conferințe de presă. La locațiile unde s-au efectuat percheziții, au fost descoperite și planurile detaliate ale clădirilor unde își au sediile Comisia Electorală Centrală și a televiziunea publică. Poliția bănuiește că se plănuia atacul asupra acestor instituții.

ALEGERI Republica Moldova. Cinci formaţiuni politice ar putea intra în Parlament în urma alegerilor legislative din 30 noiembrie din Republica Moldova, arată sondajul realizat la comanda agenţiei IPN. PCRM ar obţine 19,6 la sută, fiind urmat de PLDM (liberal-democraţi) 17,2 la sută, PDM (democraţi) cu 14,2 la sută, Partidul Patria cu 8,7 la sută şi Partidul Liberal, cu 8,5 la sută. PSRM (Partidul Socialist din R.Moldova) se apropie de pragul electoral cu 5,3 la sută, în timp ce numărul indecişilor a scăzut uşor la 9,6 la sută, potrivit Mediafax.

În ceea ce priveşte încrederea în liderii politici, Iurie Leancă (40 la sută) şi Dorin Chirtoacă (38 la sută) sunt primii pe listă, fiind urmaţi de Marian Lupu (33 la sută), Igor Corman (31 la sută), Vlad Filat (28 la sută), Vladimir Voronin (28 la sută), Renato Usatîi (27 la sută) şi Mihai Ghimpu (20 la sută).

Totodată, sondajul arată că cetăţenii moldoveni sunt încă indecişi între Rusia şi Europa. Astfel, 44 la sută dintre respondenţi consideră că Republica Moldova ar trebui să se apropie mai mult de Occident sau Europa, iar 43 la sută optează mai degrabă pentru apropierea de Rusia.
aţi deloc.

Clip compromiţător pentru Usatîi

O înregistrare audio apărută pe Youtube i-a mai dat o lovitură liderului Partidului Patria. Discuţia înregistrată pare a dezvălui legăturile lui Renato Usatîi cu serviciile de informaţii ale Federaţiei Ruse. Omul de afaceri transformat în politician recunoaşte că toate afacerile sale au avut succes în Rusia datorită legăturilor cu FSB şi că în acest moment este ”prizonierul” ruşilor, afacerile sale putând fi în orice moment demontate de stăpânii săi din umbră, scrie Hotnews.md.

Renato Usaîi a declarat pentru ZdG că înregistrarea audio este veridică și a avut loc la cafenea din Chișinău. ”Am vorbit cu o persoană, din România, sunt vre-o 15 ore de asemenea înregistrări. Eu știam că interlocutorul meu reprezintă serviciile secrete române și tot ce i-am spus a o fost un joc de cuvinte o legendă, pentru că am vrut să obțin careva informație de la el.”

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
27 Nov 15:46
FOARTE BINE,TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII SI PARTIDUL[CRIMINAL]COMUNIST DIN MOLDOVA DE DINCOLO DE PRUT,SA SPERAM CA FRATII NOSTRII VOR URMA CALEA SPRE CIVILIZATIE,SPRE EUROPA DEMOCRATICA.
Răspunde
0 0
florin
27 Nov 09:48
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: floryn_tatu@yahoo.com
Răspunde
0 0
radu
27 Nov 09:48
Remove Urinato from the premises :))) LOL ce l-au facut moldovenii pe taranul asta muscalesc.
Răspunde
3 -3
Radu
27 Nov 08:27
Diversiune, teroare, minciună, violență: orice mijloc e bun pentru ruși ca să-și impună dominația. Sper ca moldovenii să voteze cu înțelepciune.
Răspunde
0 0
UMBRELA NATO NE-A SALVAT DE CRIMINALUL IMPERIU AL RAULUI
27 Nov 16:13
6 FOARTE BINE,TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII SI PARTIDUL[CRIMINAL]COMUNIST DIN MOLDOVA DE DINCOLO DE PRUT,SA SPERAM CA FRATII NOSTRII VOR URMA CALEA SPRE CIVILIZATIE,SPRE EUROPA DEMOCRATICA.
1 -7
munca la domiciliu
26 Nov 18:49
Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: maritof67@gmail.com
Răspunde
2 -1
Radu
27 Nov 08:28
3 Mai terminați cu reclamele idioate!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?