AJADO: Comisia Europeană dorește prin MCV reinstaurarea în România a unei justiții abuzive

 

Raportul MCV privind Romania, publicat de Comisia Europeana pe 22 octombrie 2019, dovedeste, o data in plus, atat subiectivismul si prejudecatile expertilor europeni, cat si dispretul acestora pentru respectarea drepturilor fundamentale ale romanilor de catre institutiile de represiune ale statului roman.

Printre o serie de recomandari si comentarii nefondate din cadrul acestui raport MCV – care denota ignorarea atat a problemelor reale din justitia romaneasca, cat si a respectarii drepturilor fundamentale ale romanilor, a Constitutiei Romaniei si a Tratatului UE –, Comisia Europeana recomanda transformarea Romaniei din “democratie” in “securocratie”, in care serviciile de informatii sa supravegheze si “mai robust” romanii, iar justitia sa reintre sub controlul serviciilor de informatii, asa cum a fost in perioada comunista.

Pentru cei care nu sunt familiari cu termenul, “securocratie” (mai cunoscut si sub numele de “securitocratie” sau “counter-intelligence state”) se refera la statul in care serviciile de informatii penetreaza si impanzesc toate institutiile din societate, inclusiv armata. Termenul a fost aplicat de istorici si comentatori politici cand s-au referit la fosta Uniune Sovietica, fosta Republica Democrata Germana, Cuba dupa revolutia din 1959, Irak-ul sub Sadam, Rusia post-sovietica sub Putin, Africa de Sud in anii ’80 sau tari din America de Sud, aflate sub conducerea diferitelor “junte” militare.

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului (AJADO) va analiza in detaliu raportul MCV si va publica concluziile, pana atunci, insa, atrage public atentia asupra urmatoarei recomandari a Comisiei Europene de o gravitate deosebita pentru contextul intern specific Romaniei, cu consecinte grave asupra democratiei, statului de drept si drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului:

Sursa: ajado.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Hotii se simt amenintati, victimele SIMT o boare de dreptate !?
25 Oct 14:52
Legislatia ciumei rosii este strict in favoarea infractorilor, pedofililor si criminalilor ! Victimele, incluxind statul si poporul roman, sint incintate !!!
Răspunde
0 0
Ion
25 Oct 10:07
Mai bine o justitie abuziva decat deloc. La cata coruptie si mafie este in tara asta meritam.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?