Air France, decizie fără precedent. Stewardesele, revoltate FOTO

 

Decizie fără precedent a companiei Air France. Pentru prima dată în istorie, însoţitoarele de zbor au fost obligate să poarte vălul islamic la coborârea din avion. S-a întâmplat la Teheran, acolo unde un avion al companiei a aterizat pentru prima oară în ultimii opt ani, ca urmare a ridicării sancţiunilor aplicate Iranului.

Cursa Air France care a aterizat la Teheran l-a avut la bord pe ministrul francez al Transporturilor, împreună cu o delegaţie de oameni de afaceri. Atenţia a fost îndreptată însă la fel de mult către personalul de zbor al companiei franceze. La coborâre, însoţitoarele de zbor au fost obligate să îşi acopere capetele cu vălul islamic, aşa cum prevede legea pentru toate femeile aflate în spaţiile publice.

Însoţitoare de zbor Air France: "O să port vălul din moment ce legea iraniană mă obligă să fac acest lucru, iar toleranţa şi respectul pentru obiceiuri şi culturi fac parte dintre valorile companiei Air France".


De altfel, obligaţia de a purta vălul islamic a stârnit o adevărată polemică în Franţa, după ce Air France le-a cerut angajatelor să respecte această lege. În urma presiunilor sindicatului, compania a decis ca însoţitoarele de zbor să lucreze pe cursele Paris - Teheran doar pe bază de voluntariat. Pe de altă parte, la bordul avioanelor se aplică regulile normale, iar pasagerii pot comanda şi alcool, care este total interzis în Iran.

Reluarea zborurilor directe între Paris şi Teheran survine în urma acordului nuclear semnat de marile puteri şi Iran, care a deschis calea pentru ridicarea sancţiunilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?