Actorul Marius Pepino a încetat din viaţă

 
Foto: TVR
Foto: TVR
Luni a încetat din viaţă Marius Pepino, actor al Teatrului "Lucia Sturza Bulandra", din Bucureşti, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER).


Marius Pepino a absolvit Academia de Teatru şi Film în anul 1949. În acelaşi an a debutat pe scena Teatrului Dramatic "G.A. Petculescu", din Reşiţa. Între anii 1950 şi 1957, Pepino a fost actor la Teatrul "Sică Alexandrescu", din Braşov.

Între 1958 şi 1991, a jucat pe scena Teatrului Bulandra, în mai multe producţii. În 1958 a jucat în "Profesiunea doamnei Warren", spectacol în regia şi în compania Luciei Sturdza Bulandra. Alături de el, pe scenă au mai urcat Ileana Predescu şi Victor Rebengiuc.

De asemenea, a apărut în mai multe spectacole ale lui Valeriu Moisescu: "Comedie pe întuneric" (1968), "Cu gluga pe ochi" (1970), "Ziariştii" (1971) şi "Lozul cel mic" (1974), precum şi în spectacolul "Tandreţe şi abjecţie"(1969), în regia lui Cornel Todea.

Ultimul spectacol în care a putut fi văzut Marius Pepino a fost "Arsenic şi dantelă veche" (1991), în regia lui Grigore Gonţa.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?