20 de bănci s-au înscris în Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri

 
IMM-uri în programul Micromezanin
IMM-uri în programul Micromezanin

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a primit cereri de la 20 de bănci pentru înscrierea în 'Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri', până la termenul limită de 30 ianuarie 2014."Fondul demarează procedurile de semnare a convențiilor de garantare cu cei 20 de finanțatori înscriși în Program, urmând ca în cel mai scurt timp, aceste credite să fie disponibile pentru antreprenori", se precizează într-un comunicat preluat de Agerpres.

Finanțatorii cu care vor fi semnate convenții sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa San Paolo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Română, Unicredit Țiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Ate Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank și Nexte Bank, potrivit comunicatului citat.

Programul de garantare oferă întreprinzătorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maxim 5 milioane de lei/IMM, garantate de către FNGCIMM în procent de maxim 50% din valoarea finanțării, exceptând dobânzile, comisioanele și spezele bancare, pe o perioadă de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni.

Garanția se va acorda la cererea băncii, după aprobarea liniei de credit, cu o rată a dobânzii ROBOR + maxim 3,5/ an, iar prima de garantare datorată de către beneficiar este de 1,99%/an din valoarea garanției aprobate.

'Valoarea plafonului de garantare aprobat este de două miliarde de lei, băncile solicitând un plafon de garanții ce depășește suma de 3 miliarde de lei', se mai arată în comunicatul FNGCIMM.

Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanțarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanțarea altor credite în derulare ale beneficiarului.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?