Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ungurul ucis în Bolivia dorea să formeze o armată care să apere regiunea autonomă Santa Cruz

Wednesday, 22 April 2009, 07:39 Sursă: NewsIn

Eduardo Rózsa Flores, ungurul ucis de poliţia boliviană şi acuzat că intenţiona să îl asasineze pe preşedintele Evo Morales, a lăsat în urmă o înregistrare video, în Ungaria, explicând că se va întoarce în locul de baştină, Santa Cruz, pentru a forma o armată ca să apere regiunea.

Rózsa, cunoscut în Ungaria ca scriitor, actor şi luptător în războiul din Balcani, a spus că a decis să acorde un interviu în septembrie, pentru o televiziune ungară, în caz că i se va întâmpla ceva. El spunea că se va duce să apere autononia provinciei estice Santa Cruz, care se opune lui Morales.

"Nu mă duc acolo să organizez un atac în La Paz şi să-l alung pe preşedinte, nici nu trece aşa ceva prin mintea celor de acolo", a spus el în interviu. "Suntem pregătiţi ca, în câteva luni, în cazul în care coabitarea nu funcţionează sub autonomie, să proclamăm independenţa şi să formăm o ţară nouă", a spus Rozsa. El a precizat că a fost invitat de opozanţii politici ai lui Morales, dar nu a spus cine îi finanţa misiunea.

Rozsa, în vârstă de 49 de ani, a fost ucis de poliţie joi, într-un hotel din Santa Cruz, operaţiune în care au murit şi un irlandez şi un român. Alte două persoane au fost arestate, iar Bolivia susţine că străinii erau implicaţi într-un complot pentru asasinarea lui Morales şi a altor politicieni. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri