Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trei medici de la Centrul Unirea au fost audiaţi în cazul decesului copilului de 3 ani

Monday, 20 July 2009, 16:12 Sursă: NewsIn

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, directorul executiv al centrului şi şeful laboratorului RMN s-au prezentat primii la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru a fi audiaţi, iar luni ceilalţi trei doctori care au fost citaţi au fost audiaţi în legătură cu circumstanţele în care un copil de trei ani a murit la Centrul Medical Unirea.

Directorul executiv al Centrului Medical Unirea a fost amendat, săptămâna trecută, de poliţişti cu 5.000 de lei, pentru că a refuzat să pună la dispoziţie datele medicilor implicaţi în cazul copilului de trei ani decedat în luna iunie, şi cu 250 de lei, pentru că nu s-a prezentat la audieri, potrivit Poliţiei Capitalei. Un alt medic, citat pentru audieri, pentru 13 iulie, a fost amendat cu 250 de lei pentru neprezentare.

Doi dintre medicii implicaţi în cazul copilului de trei ani mort la o investigaţie efectuată la Centrul Medical Unirea şi-au pierdut dreptul de practică pentru două luni, potrivit sancţiunii dictate, pe 15 iulie, de Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti.

"Am decis să aplicăm medicului anstezist, Iulia Negru, şi celui care a efectuat investigaţia RMN, Adina Chiriţă, una dintre cele mai aspre pedepse medicale, respectiv ridicarea dreptului de practică pentru două luni", a precizat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Monica Pop.

Potrivit Monicăi Pop, cei doi medici au posibilitatea să conteste decizia Comisiei de diciplină.

Un copil de trei ani a murit, pe 29 iunie, după ce a fost adus la Centrul Medical Unirea pentru un RMN, unde i s-ar fi făcut o anestezie.

Copilul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asemenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD. 

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri