Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Poliţia Română a anulat contractul Loganurilor de 70.000 de euro, însă a cumpărat alte maşini mai scumpe

Wednesday, 29 July 2009, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţia va achiziţiona 449 de Loganuri care, cu tot cu dotările speciale, vor ajunge la 31.000 de euro bucata. Preţul este mai mic decât cel negociat anul trecut însă tot depăşeşte preţul pieţei. La echipamente pentru un singur Logan, girofarul costă 2.500 de euro, o bandă reflectorizantă - 1.800 de euro, iar banalele accesorii, adică o trusă medicală, o lanternă, triunghiul reflectorizant, 1.500 de euro. De asemenea, un radar mobil ajunge la 12.000 de euro, etilotestul costă 3.000 de euro, iar un set roţi de iarnă 430 de euro.

În schimb, pentru 124 de dubiţe Mercedes, nu s-a putut umbla la preţul iniţial, de aproximativ 90 mii de euro.

"În cursul zilei de ieri, IGPR a semnat actele adiţionale a celor 28 de contracte de achiziţie publică de autospeciale. Prin semnarea acestor acte adiţionale am reuşit reducerea cu 61,4% a valorii contractelor încheiate iniţial, de la 426 de milioane la suma de 164 de milioane", a spus şeful IGPR.

Petre Tobă a mai anunţat că nouă contracte au fost reziliate, fără plata unor daune sau penalităţi. Mai exact, poliţia română a renunţat la 1016 autospeciale dintr-un total de 1836 cât fuseseră contractate. 

"Printre contractele reziliate regăsim lotul în care aveam 392 de autospeciale dedicate poliţiei rutiere. Aici găsim şi celebrul Logan de 70.000 de euro. Am reziliat şi lotul cu autospecialele prevăzute pentru transportul câinilor de serviciu, lotul care cuprindea cele 301 autospeciale laboratoare criminalistice amenajate pe autoturismele Dacia Logan şi loturile care cuprindeau autoturisme marca BMW 330 şi X3, Nissan Pathfinder şi Volkswagen Transporter", a mai spus Tobă.

Cele 19 loturi rămase vor cuprinde 820 de autospeciale. 11 dintre contracte sunt dedicate exclusiv structurilor de combaterea crimei organizate.

Până în prezent nu a fost derulat niciunul dintre contracte, nici nu a fost recepţionată niciuna dintre autospeciale şi nici nu a fost efectuată nicio plată, a asigurat şeful IGPR. 

Petre Tobă a mai spus că s-a încercat rezilierea tuturor contractelor, însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece acestea prevedeau plata unor daune şi penalităţi "extrem de substanţiale".   

Între autospecialele rămase se regăsesc laboratoare criminalistice, Loganurile cu radar pentru Poliţia Rutieră, dubiţele Mercedes pentru mascaţi şi dubiţele pentru transportul arestaţilor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri