Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PESTA PORCINĂ. Avertisment şocant: "Va dura 25-30 de ani!" Soluția care NU va fi pe placul românilor

Friday, 31 August 2018, 14:02 Sursă: REALITATEA.NET

"Pesta porcină este o mare belea pe capul românilor. Vom discuta de aici – și îmi doresc să nu am dreptate – cel puțin 25, 30 de ani. Pesta porcină ne lovește ca un bumerang și ca pe o boală pe care nu o dorim", a spus președintele Asociației Fermierilor, la DCNews, adăugând ulterior: „Prin 1964, a fost în Spania. Le-au trebuit 30 de ani ca să rezolve. Știți cum? Nu se mai crește porc în gospodăria populației".

"Este vorba despre virusul care a fost adus, în general, de la animalele sălbatice. Porcul de fermă se îmbolnăvește deoarece dumneavoastră ați intrat în contact, fără să știți, cu o carne infestată de această boală. (...) Trebuie să facem niște zone de securizare. În primul rând, în jurul fermelor de reproducție, asta e cel mai important. Pe o rază de 10-15 km, în respectivele localitați se fie interzisă creșterea porcului la gospodăria populației. Iar gospodăria populației să aibă posibilitatea să își cumpere porc de Crăciun de la societățile comerciale respective la prețul de producție", a declarat Adrian Rădulescu.

"Trebuie un program național prin care să stabilim zonele unde se crește porcul industrial. Zonele respective trebuie protejate. Pe o rază de 10-15 km, în satele sau localitățile respective să nu se crească porci", a mai spus Rădulescu. Întrebat dacă oamenii din acele zone vor fi de acord cu o astfel de măsură, a răspuns astfel: „Dacă va fi lege, vor trebui să fie de acord. Dar nu poți să dai astăzi o lege, să spui că, începând de mâine, facem respectivele zone și să spui 'tăiați porcii'... Va începe un război între ce înseamnă creșterea porcului în industrie și creșterea porcului în gospodăria populației".


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri