Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Federaţia \"Sanitas\" vrea să împiedice prin orice mijloace aplicarea legii de reducere a salariilor

Friday, 04 December 2009, 12:04 Sursă: REALITATEA.NET

Cadrele medii sanitare se consideră discriminate în rândul bugetarilor. Asistentele se plâng că sunt ţinute la baza piramidei salariale în timp ce angajaţii din administraţia publică locală beneficiază de măriri salariale considerabile.

Consiliul Naţional \"Sanitas\" intenţionează să organizeze un conflict de muncă pentru anularea actelor legislative prin care veniturile angajaţilor din sănătate sunt reduse. Mai e nevoie doar de un guvern cu care să se negocieze.

Preşedintele  \"Sanitas\",  Marius Petcu, se plânge că nu s-a virat prima de stabilitate, şi nici celelalte drepturi din Contractul Colectiv de Muncă. \"A veni în plus să le reduci veniturile cu 15 %  în această perioadă e de neacceptat, oamenii mai aşteaptă doar un guvern stabil cu care să negocieze, vor să blocheze această lege\" a afirmat acesta.


Reprezentantul Ministerului Muncii a venit la Predeal cu veşti proaste: pentru ca legea salarizării bugetare să reducă decalajul între salariile foarte mari şi cele de mizerie mai trebuie să treacă 5-6 ani.

Cadrele medii sanitare spun că sunt tratate inuman, în condiţiile în care în spitale personalul este insuficient şi salariile li se reduc, dar volumul de muncă se măreşte din cauza pandemiei de gripă.

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri