Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europarlamentarii români propun legi trăsnite: Daciana Sârbu cere interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circ

Thursday, 16 July 2009, 14:27 Sursă: Realitatea TV

"Ne propunem să interzicem folosirea animalelor sălbatice la circ. Animalele sălbatice sunt chinuite pentru distracţia noastră. Este un obicei barbar", a explicat Daciana Sârbu.

Tot mai des, în faţa Parlamentului European se adună pacifişti care protestează pentru interzicerea experimentelor, de orice fel, pe animale. Sunt imagini obişnuite în toată Europa occidentală. Pe semne că la asta s-a gândit şi Daciana Sârbu în momentul în care s-a alăturat Fundaţiei Vier Pfoten în demersul de a elibera animalele sălbatice de la circ.

"Circul înseamnă mult mai mult, înseamnă artă", a spus europarlamentarul Daciana Sârbu.

Dar care ar fi motivaţia acestui demers? Daciana Sârbu spune că animalele sălbatice ţinute în captivitate suferă tulburări comportamentale grave deoarece sunt ţinute în lanţuri, forţate să facă lucruri pe care nu le-ar face niciodată în natură, batute adesea de dresori, cumpărate şi vândute, mutate dintr-un loc în altul. Practic, animalele sunt tratate ca obiecte de amuzament pentru oameni.

În Europa încă există sute de circuri ambulante. Vier Pfoten a iniţiat, anul trecut, o campanie la nivel european pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circ.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri