Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Două premiere în stagiunea de vară a Teatrului Metropolis

Tuesday, 14 July 2009, 09:20 Sursă: NewsIn

"Suntem un teatru de proiecte şi jucăm toată vara spectacole din repertoriu. Angajaţii pot primi concediu în orice lună a anului. Ne-am decis să le oferim bucureştenilor, peste vară, o stagiune completă, de 12 luni. Unii dintre actorii noştri au fost sau sunt deja în concediu. Asta este şansa teatrului de proiecte, actorii sunt angajaţi pe proiect, pe spectacol, adică. Evident că, peste vară, nu se joacă toate spectacolele teatrului, doar anumite comedii. Din toamnă, vom reveni cu alt program, cu alte piese. În acelaşi timp, repetăm şi pentru altceva, astfel că sâmbătă va fi premiera piesei , de Georges Feydeau, iar acum începem repetiţiile pentru o piesă care care va avea premiera în august", a declarat, pentru NewsIn, Ivaşcu. 

Spre deosebire de Metropolis şi de un alt teatru de proiecte, respectiv "Luni" de la Green Hours, scenele româneşti de repertoriu intră în vacanţă pe durata verii, fiind o tradiţie ca actorii să aibă liber în această perioadă a anului. "Excepţia fericită din acest an este , proiectul primăriei la care fiecare teatru va participa cu câte un spectacol, în cele mai mari parcuri din Capitală", a mai spus George Ivaşcu.

Teatrul Metropolis a fost înfiinţat în 2007, ca prima companie independentă de teatru din Bucureşti, care funcţionează şi cu subvenţii din partea Primăriei Municipiului Bucureşti. Metropolis îl are ca director onorific pe Radu Beligan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri