Doi ani de la atentatele de la Paris. Președintele Macron, alături de rudele victimelor

Monday, 13 November 2017, 16:03 Sursă: REALITATEA.NET

Startul ceremoniilor sobre a fost dat de Emmanuel Macron la Stade du France. Şeful statului a depus o jerbă de flori şi s-a recules la monumentul amplasat în locul unde primul kamikaze şi-a detonat centura de explozibili, în urmă cu doi ani. Teroristul şi un bărbat de 63 de ani au fost ucişi în deflagraţie.

Preşedintele a mers apoi în zona teraselor unde echipe de kamikaze a deschis focul asupra celor care se bucurau de o seară plăcută de toamnă. Peste 40 de oameni, inclusiv doi români, au pierit atunci sub gloanţele islamiştilor. Numele victimelor au fost citite, după care au urmat momente de reculegere.

Ceremoniile oficiale s-au încheiat la Bataclan, locul celui mai sângeros atac din noaptea de 13 noiembrie 2015. 90 de oameni au fost ucişi de terorişti la un concert rock.

Liderul de la Elysee, stăpânindu-şi cu greu lacrimile, a discutat cu rudele victimelor. Supravieţuitorii se luptă în continuare cu traumele. Cei mai mulți au avut nevoie de consiliere psihologică intensă.

Ancheta este încă în curs. Salah Abdeslam, singurul membru în viaţă al comandourilor de terorişti păstrează tăcerea, iar autorităţile nu ştiu încă cine a comandat atentatele.

 

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri