Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Deputaţii din Comisia de anchetă a MT o acuză pe Udrea că împiedică aflarea adevărului

Tuesday, 01 September 2009, 10:15 Sursă: NewsIn

"Noi suntem obligaţi, ca şi membri ai acestei comisii de anchetă, în primul rând să aflăm adevărul şi să-l prezentăm opiniei publice, cetăţenilor României, iar întregul comportament al ministrului Turismului este în mod evident de împiedicare a activităţii acestei comisii şi mai ales de împiedicare a aflării adevărului de către cetăţenii români privind modul în care s-au cheltuit banii publici de către Ministerul Turismului", a declarat Orban.

Mult mai vehement a fost deputatul PSD Nicolae Bănicioiu. "În momentul de faţă nu ştiu cine mai poate susţine că statul de drept în România mai există. Faptul este cu atât mai grav cu cât un ministru îşi permite, în clădirea Parlamentului, să vină şi să calce în picioare Constituţia României. Pentru persoana în cauză este evident faptul că nu mai contează nici jurământul de ministru, nici cel de parlamentar şi nici măcar angajamentul făcut faţă de oamenii care au votat-o. (...)Cred că s-a năruit tot acest zid al speranţei", a declarat Bănicioiu.

Deputatul PSD a acuzat-o pe Udrea de ascunderea adevărului. "Nu vreau să mă antepronunţ, dar este foarte clar că are ceva de ascuns. În momentul de faţă chiar pot spune că are ceva de ascuns. Nu ştiu ce, nici nu mai ştiu cât e de important în momentul de faţă, dar faptul că lucrurile merg în sensul acesta cred că ne duce cu paşi repezi spre o democraţie sud-americană adevărată", a mai arătat Nicolae Bănicioiu. 

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a plecat de la Comisia de anchetă, după ce a solicitat deputaţilor să rezolve "aspectele de ilegalitate" privind funcţionarea forului, pe care le-a sesizat în adresa transmisă în data de 26 august, susţinând că, în caz contrar, va sesiza conducerea Camerei. Ministrul a mai susţinut că a transmis Comisiei toate documentele şi a criticat deputaţii pentru că au solicitat acte care nu făceau obiectul de anchetă al forului, extinzând astfel "în mod ilegal" activitatea Comisiei.

Ministrul Turismului Elena Udrea a plecat de la Comisia de anchetă, după aproximativ jumătate de oră, fără a fi audiată pe fond. Udrea s-a mai prezentat la comisie pe 20 august, dar a rămas mai puţin de jumătate de oră, prilej pentru parlamentari de a-i critica atitudinea. Ministrul Turismului le-a spus atunci membrilor Comisiei de anchetă, care apar într-o înregistrare publicată în presă, că aşteaptă să îşi dea demisiile şi a părăsit sala de şedinţă unde a fost invitată la audieri, precizând că va reveni atunci când persoanele în cauză vor fi înlocuite. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri