Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Crin Antonescu: Cel mai tare mă tem în campanie de Traian Băsescu

Sunday, 20 September 2009, 17:19 Sursă: REALITATEA.NET

Crin Antonescu a explicat, la emisiunea "România politică" de la Realitatea TV,  de ce a spus că există o şansă de a se împăca cu Traian Băsescu şi care sunt şansele de a fi votat de simpatizanţi ai PSD. "Deşi simpatizanţii PSD sunt oameni de stânga, iar eu sunt un om de dreapta, este foarte posibil ca oamenii, indiferent de simpatia lor politică, să dorească un preşedinte cinstit, consecvent care se ţine de cuvânt, cu atât mai mult cu cât opţiunea doctrinară a preşedintelui în timpul mandatului contează mai puţin din cauza constrângerilor constituţionale", a spus Antonescu care a explicat că nu vrea să fie un preşedinte jucător, ci un preşedinte puternic căruia "îi ajunge actuala Constituţie".

Contracandidatul cel mai de temut pentru Antonescu este Traian Băsescu, "pentru că este în exerciţiul funcţiunii şi pentru că are un pachet mai mare de susţinători faţă de ceilalţi". Totuşi, Antonescu mărturiseşte că nu are certitudinea că Traian Băsescu va candida: "Eu cred că Traian Băsescu va participa la această cursă şi probabil va intra şi în turul doi, dar nu pot garanta acest lucru", a spus Antonescu care vrea să reducă diferenţa dintre el şi principalul contracandidat printr-un alt fel de  campanie care însemnă "comunicare autentică".

Pe de altă parte,candidatul PNL vrea să se "bată" cu Traian Băsescu într-o întâlnire cu acesta  "la bilanţul unui mandat prezidenţial pe care domnia sa l-a avut şi în preajma unui alt mandat în proiectele noastre". "Nu mizez pe o alegere populistă, ci pe una umană. Cred că sunt omul cel mai viu dintre contracandidaţii mei în sensul în care am lăsat viaţa politică să mă confişte în cea mai mică măsură dintre toţi", a afirmat candidatul liberal. 

Încă din prima zi a mandatului, Crin Antonescu ar mobiliza elitele, adică oamenii competenţi, potriviţi, care să se afle în zonele  de decizie ale instituţiilor româneşti. Din punctul său de vedere România are două mari probleme: criza economică şi funcţionarea instituţiilor. "Toate aceste lucruri ţin de voinţa celui care va fi preşedinte ca în limitele atribuţiilor sale  constituţionale dacă omul are forţă şi libertate în raport cu grupuri economice şi dacă omul are capacitatea de a conlucra şi cu alţi oamnei în afară de familia sa", a spus Antonescu care s-a întrebat de ce preşedintele nu se întâlneşte cu oameni de afaceri şi economişti cu care ar putea vorbi despre criză. O altă prioritate în opinia lui Antonescu este căutarea unei noi formule guvernamentale.

 

 

 

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri