Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Construcţia a două poduri din judeţul Gorj a fost abandonată de constructori

Friday, 05 June 2009, 02:42 Sursă: Realitatea TV

În anul 2007, autorităţile din Jupâneşti au accesat fonduri guvernamentale pentru comunităţile rurale. În urma licitaţiei, o firmă din Craiova s-a angajat ca în 12 luni să ridice două poduri. La mai bine de un an de la termenul iniţial de finalizare, unul dintre poduri a fost abandonat, iar celălalt a fost făcut în proporţie de 70%.

Podul trebuia să facă legătura între satul Vidin şi cătunul Boia, acolo unde nu locuiesc mai mult de zece persoane şi în plus există o biserică de lemn. Podul a fost abandonat acum o lună şi echipele de muncitori au fost împărţite la Giurgiu şi Mehedinţi.

Muncitorii au plecat în mare grabă şi au lăsat în urmă unele utilaje. Autorităţile locale încearcă să găsescă o explicaţie pentru această situaţie.

"Guvernul României nu a alocat sumele necesare pe 2008 pentru ca toţi banii să fie plătiţi constructorului. Constructorul observând că banii nu au fost distribuiţi către Consiliul local pentru a face aceste plăţi a procedat la încetinirea ritmului lucrărilor", a declarat Petre Guşiţă, primar Jupâneşti.

Primarul nu are prea multe variante, însă promite că îi va penaliza pe constructori. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri