Cioloș scoate de la sertar o stenogramă bombă a guvernului Grindeanu

Friday, 18 January 2019, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul premier tehnocrat îl acuză pe Grindeanu că nu își asumă decizia luată și insistă că proiectul a fost aprobat și trimis spre Parlament în forma adoptată de guvernul anterior.

Cu o zi în urmă, primul premier al guvernării PSD-ALDE a declarat că legea recursului compensatoriu a fost adoptată de guvernul condus de el exact în forma adoptată de Raluca Prună pe vremea când aceasta făcea parte din Guvernul Cioloş.

Grindeanu l-a mai sfătuit pe Cioloş să renunţe la dezinformări şi fake news, după ce acesta a declarat că recursul compensatoriu a fost adoptat de Guvernul Grindeanu.

"Domnul Grindeanu „uită" că proiectul de lege privind recursul compensatoriu, inițiat de Raluca Prună, a fost clasat de Senat după ce a fost trimis Parlamentului pentru dezbatere. Proiectul adoptat de domnia sa, conform stenogramei, a fost inițiat de ministrul Justiției de la acel moment, Florin Iordache", scrie acum Dacian Cioloș pe Facebook.

Potrivit acestuia, în varianta iniţială a legii, așa cum a fost adoptată de Raluca Prună, ar fi ieşit aproximativ 1.700 de persoane din închisori, în timp ce pe baza legii actuale au fost eliberați 10.880 de deţinuţi, dintre care 649 au revenit în penitenciare, iar 188 au comis violuri, crime şi tâlhării.

"Dovedind o totală lipsă de coloană vertebrală, domnul Tudorel Toader insistă că nu-și asumă forma finală a Legii recursului compensatoriu, deși era deja ministru al Justiției în momentul în care proiectul a fost propus de Comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă de Florin Iordache. Reușește să se contrazică repetat și are o declarație siderantă, demnă de Guvernul Dăncilă", mai spune Cioloș.

Chiar ambele legi se numesc la fel, efectele lor ar fi fost mult diferite, consideră fostul premier tehnocrat.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri