Apusenii văzuţi din parapantă

Sunday, 17 May 2009, 08:17 Sursă: Realitatea TV

Dornici să admirăm munţii de sus, pornim în expediţia noastră spre dealul Muscel încă de la primele ore ale dimineţii. Pentru parapantişti, dealul este zona de decolare, pentru localnici e mult mai simplu..."dealu de la avioane".

Până la zbor e însă cale lungă, cinci kilometri pe jos. Oricât ne-am chinui, nu reuşim să impresionăm instructorul la capitolul pas săltăreţ. Trecem direct la alergare. Şi asta face parte din pregătirea pentru zbor.

Mai sunt câteva secunde până la decolare, iar emoţiile cresc. Când vezi hăul în faţă, parcă îţi vine să laşi totul baltă şi să o iei la sănătoasa. Brăzdăm cerul, ceva mai viteji acum, şi admirăm de sus munţii, gospodăriile din lemn şi căpiţele ce par de la înălţime nişte muşuroaie. Într-un final, aterizăm victorioşi.

Cum mulţi turişti se dau în vânt după zborurile cu parapanta, chiar şi proprietarii de pensiuni din zonă le-au inclus în ofertă. Un pachet ultra all inclusive costă 200 de lei. Pe lângă cazare şi masă este asigurat şi un zbor cu parapanta.

Ca să înveţi să zbori cu parapanta este nevoie de zece lecţii. Lecţiile încep cu un zbor în tandem cu instructorul.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri