Cum se serbează Crăciunul la Casa Regală britanică. Detalii uimitoare despre sărbătorile de la Palat

Monday, 21 December 2015, 21:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Invitaţii trebuie să sosească într-o ordine bine precizată la Sandringham. Ordinea e bazată pe vechime, ceea ce înseamnă că invitaţii mai vârstnici sosesc printre ultimii. Ultimii sosesc prinţul Charles, moştenitorul tronului, şi soţia sa, Camilla, scrie click.ro.

Regina soseşte cu câteva zile înainte pentru a superviza toate pregătirile. Toţi invitaţii trebuie să respecte programul cu literă de lege. Nu au dreptul să meargă la culcare înaintea Reginei, care rămâne trează, în principiu, până la miezul nopţii. Se fac excepţii doar pentru prinţii George şi Charlotte.

Crăciunul la Sandringham nu este un eveniment oarecare. Invitaţii îşi schimbă hainele de cel puţin trei ori pe zi. Acest lucru presupune că trebuie să aibă o ţinută pentru activităţile de dimineaţă, o alta pentru “afternoon tea” şi o alta, mai pretenţioasă, adică o rochie de seara cu bijuterii, pentru cină. 

Potrivit tradiţiei, mâncarea de la Sandringham este specifică şi include curcanul de Crăciun, asezonat cu legume. Invitaţii încep ziua cu un mic dejun englezesc, care include şuncă, cârnaţi, hering afumat şi rinichi.

Invitaţii sosesc de obicei la Sandringham la 24 decembrie după-amiaza şi sunt conduşi spre camerele lor, unde se pot schimba pentru ceai. La ora 16.00, toată lumea trebuie să se găsească în White Drawing Room pentru ceai şi gustări. Copiii au ocazia să adauge podoabe la pomul de Crăciun. Apoi sunt trimişi în Red Drawing Room, unde îi aşteaptă cadourile pe mese. Darurile sunt aşezate într-o anumită ordine, a sosirii invitaţilor. Familia regală deschide cadourile în ajunul Crăciunului, fiindcă Regina consideră că ziua de 25 decembrie trebuie dedicată religiei.

După micul dejun, întreaga familie se îmbracă pentru a merge la biserica din Sandringham la ora 11.00. Apoi, toată lumea revine “acasă” pentru lunch (prânz), la care se serveşte curcanul de Crăciun şi o selecţie de cărnuri reci, înainte de a privi discursul anual al reginei, restransmis la televiziune la ora 15.00.

A doua zi, dimineaţa, după un alt mic dejun englezesc, familia se întâlneşte pentru vânătoare. Numai bărbaţii sunt autorizaţi să ia parte la vânătoare, fiindcă femeile nu au dreptul să poarte arme în prezenţa Reginei. La încheierea vânătorii, invitaţii se întorc la casele lor.

Kate şi William se duc în general la Bucklebury pentru a-i vedea pe părinţii ei, apoi merg la Balmoral, unde se află Charles şi Camilla. Kate şi William au o casă în apropiere de Anmer Hall, care face parte din domeniul Sandringham. Regina şi prinţul Philip rămân la Sandringham până în luna februarie. Elisabeta a II-a insistă ca decoraţiunile de Crăciun să fie păstrate până se întoarce ea la Palatul Buckingham din Londra.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE