Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre moartea lui Prince. Ce spun anchetatorii despre moartea artistului?

Monday, 22 August 2016, 11:04 Sursă: News.ro

Oficialii care anchetează decesul starului american, citaţi de cotidianul Minneapolis Star Tribune, au spus că pastilele descoperite în reşedinţa lui Prince erau etichetate sub numele hidrocodon, un tip mai slab de opioid.

Rezultatele autopsiei, publicate în iunie, au dezvăluit faptul că Prince a murit în urma unei supradoze accidentale cu fentanil. 

Anchetatorii americani au dezvăluit pentru Associated Press că artistul nu avea în reşedinţa sa, în momentul decesului, o reţetă pentru medicamente controlate.

Potrivit unui articol publicat de Minneapolis Star Tribune, muzicianul avea o greutate de doar 50 de kilograme în ziua decesului şi prezenta în organism o concentraţie de fentanil care depăşea considerabil doza zilnică maxim admisă.

Fentanilul a fost asociat în ultima perioadă cu o creştere a cazurilor de supradoze medicamentuoase în mai multe regiuni din Statele Unite, după ce acest analgezic opioid a fost inclus în medicamente contrafăcute.

Astfel de medicamente contrafăcute au fost găsite şi în Paisley Park, complexul rezidenţial al lui Prince, potrivit Associated Press, iar acestea conţineau fentanil, lidocaină şi U-4770 - un drog sintetic de opt ori mai puternic decât morfina.

Testele medicale realizate de Prince înainte de a muri nu au evidenţiat prezenţa fentanilului în organism, afirmă Associated Press, citând oficiali implicaţi în anchetă, fapt ce sugerează că renumitul cântăreţ nu consuma acel drog de multă vreme.

Prince avea multe medicamente asupra lui cu o săptămână înainte de deces, atunci când avionul său a realizat o aterizare de urgenţă în Illinois, după ce starului i s-a făcut rău în timp ce se afla la bordul aeronavei.

Potrivit presei american, Prince a primit două doze de narcan, un antidot administrat pentru a inversa efectele cauzate de supradozele cu opioide.

Prince Rogers Nelson a murit la vârsta de 57 de ani, pe 21 aprilie, în urma unei supradoze accidentale cu un analgezic deosebit de puternic. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy”, ”When Doves Cry”, ”Cream” şi ”Get Off”. Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi, în următoarele decenii, a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

Prince a câştigat şapte premii Grammy şi cele 39 de albume ale sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain”, de pe coloana sonoră a filmului omonim.


Vezi mai multe


Alte articole din: MONDEN
Alte articole din: MONDEN