Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta perfectă pentru tratarea cancerului, depresiei, diabetului, migrenelor

Sunday, 20 May 2018, 07:50 Sursă: REALITATEA.NET

O dietă ketogenică este cea care schimbă motorul metabolic al corpului, de la arderea carbohidraților la arderea grăsimilor.

Beneficiile aduse sănătății de o dietă ketogenică

1. Pierderea în greutate

Eliminarea carbohidraților din dieta ta reprezintă una dintre cele mai simple și eficiente metode de a slăbi. În cazul unei diete ketogenice, nivelul carbohidraților dietetici este foarte scăzut, nivelul proteinelor este moderat, iar consumul de grăsimi este crescut, încurajând ușor organismul să își amintească cum să se bazeze pe grăsimi ca și combustibil primar și să producă cetone din grăsimile corporale stocate de corp.

2. Lupta împotriva cancerului

Celulele canceroase iubesc zahărul. Zahărul hrănește în mod esențial tumori și încurajează creșterea celulelor canceroase. De aceea, o dietă din care este eliminat zahărul și alți carbohidrați poate fi eficientă în prevenirea sau combatarea zahărului. Celulele obișnuite din corpul nostru sunt capabile să utilizeze grăsimi pentru energie, dar celulele canceroase nu se pot schimba metabolic pentru a folosi grăsimi, scrie eva.ro.

3. Protecția creierului

O dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, dar bogată în grăsimi a fost asociată și cu ajutorul dat în cazul tulburărilor neurologice. Cercetările publicate în Behavioral Pharmacology au constatat că dietele ketogenice pot fi eficiente pentru ameliorarea simptomelor bolilor Parkinson și Alzheimer. Într-un studiu, pacienții care sufereau de boala Parkinson au urmat o dietă ketogenică și au observat o îmbunătățire cu 43% a simptomelor după o lună.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL