Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dieta ketogenică ar putea fi viitorul în materie de slăbit. Previne diabetul şi cancerul

Friday, 24 November 2017, 15:36 Sursă: REALITATEA.NET

Dieta ketogenică (sau dieta keto) se foloseşte de grăsimea ta pe post de combustibil, în loc de carbohidraţi sau proteină. În termeni foarte simpli, dieta keto constă în 75 la sută grăsime, 20 la sută proteină şi foarte puţini carbohidraţi, vreo 5 procente. Această proporţie intenţionează să-ţi pună corpul într-o stare de ketoză, care opreşte eliberarea de insulină şi, prin urmare, a nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile ketozei pentru sănătatea ta sunt îmbunătăţirea unor markeri riologici, cum ar fi reducerea tensiunii arteriale şi descreşte apetitul pentru mâncare, datorită consumului de grăsimi. Ai putea crede că seamănă mult cu dieta Atkins, dar nu e. Principala diferenţă este conţinutul de proteină din dietă. Atkins tinde să pună foarte mult accentul pe proteină, în timp ce dieta ketogenică e moderată.

Nu e un plan foarte uşor de urmărit, dar teoria ketozei ca potenţială metodă de prevenire a bolilor câştigă atenţie din partea oncologilor. Dr Patrick Hwu, unul dintre specialiştii în cancer cei mai apreciaţi, a studiat această dietă de patru ani. Preferă să-i spună „dieta de ardere a grăsimilor“. Deşi mai e nevoie de multă cercetare ca să se demonstreze că rezultatele sunt, într-adevăr, cele bune, dr Hwu, crede c-o să vadă îmbunătăţiri în sănătatea oamenilor, scrie adevarul.ro.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL