Klaus Iohannis: Guvernul are o agendă ocultă. Să îmi trimită tot, eu decid ce e important!

 
Iohannis participă luni şi marţi la Forumul la nivel înalt Europa-Africa
Iohannis participă luni şi marţi la Forumul la nivel înalt Europa-Africa

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că PSD a ajuns un partid anti-european și anti-justiție. ”Este foarte, foarte trist”, a spus șeful statului.

”PSD, sub Dragnea, a ajuns un partid anti-european, anti- justiției și anti-afaceri. Este trist, este foarte trist. Pe de altă partă toate sondajele ne arată că românii sunt europenei și vor o justiție dreaptă. PSD sub Dragnea a ajuns în opoziție cu români. Un rezultat care trebuie să ne dea mult de gândit”, a afirmat președintele Iohannis.

Acesta a mai spus că România a ajuns în anul 2018 să discute despre amnistie pentru politicienii corupți. ”Așa ceva este inimaginabil la 29 de ani de la Revoluție, când am lupta pentru un stat de drept, pentru libertate și pentru o democrație europeană”, a mai spus acesta.

”Acest partid nu este pe calea pe care majoritatea românilor și-o doresc”, a completat președintele.

În ceea ce privește participarea sa la ședințele de Guvern, președintele Iohannis a spus că ”sincer nu cred că mă refuză doamna prim-ministru”.

”O să merg la ședințele de Guvern, președinția Consiliului UE nu se termină după Crăciun și Anul Nou. Cred că se bucură și membrii Guvernului dacă merg și le explic personal ce s-a discutat la Bruxelles”, a spus șeful statului.

”Guvernul să îmi trimită întreaga agendă”, a precizat acesta. Șeful statului a mai precizat că el decide ce este important și că Guvernul se pare că are o agendă ocultă. 

”Premierul Viorica Dăncilă nu poate să mă trimită pe mine site. Să nu uităm că OUG 13 nu a fost pe site”, a mai spus acesta.

Preşedintele Iohannis a mai declarat că în România democraţia este în pericol şi s-a întrebat cum se poate ca în anul 2018 să ajungem "să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare".

„Da, este în discuţie acest referendum. Ştiţi bine că am făcut primii paşi încă de acum câtăva vreme. Poate vă amintiţi acea fază când am spus fără penali, când am spus că atâta timp cât voi fi preşedinte nu vom avea premier penal. E bine să judecăm pe cine votăm, ce votăm. Dar cel mai important lucru e să votăm. În 2016 au considerat că nici unii, nici alţii nu sunt grozavi şi iată catastrofa. Cum putem să ajungem în anul 2018 şi să discutăm pe faţă despre amnistie şi graţiere pentru că nişte penali conduc partidul de guvernare? Nici după război persoane penale nu au ajuns la conducerea statului şi dacă a dat Ceauşescu graţiere a dat-o pentru că a fost o aniversare a statului, dar în niciun caz ca să spele dosare. În România democraţia este în pericol şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Referendum vom vedea, vom discuta, dar votul decide”, a afirmat Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că este inimaginabil ca în 2018 să fie discutate chestiuni precum amnistia şi graţierea.

"E un rezultat care trebuie să ne dea foarte mult de gândit şi care pe mine m-a întristat. Faptul că România a ajuns în anul 2018 să discutăm dacă să dăm amnistie şi graţiere pentru infractori este inimaginabil, când la Revoluţie am luptat pentru o democraţie, pentru un stat de drept", a completat Iohannis.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Doru
18 Dec 19:10
Opozitia are cu cine trebuie doar sa loveasca unde doare. Ciurditorii saracesc intentionat tara si isi angajeaza slugile la stat ca sa piata controla mai bine populatia care devine dependenta de relatii, relatii la primarie, relatii la judecatori, relatii la spital, relatii la militie, relatii la fisc, nici cele mai banale lucruri nu functioneaza fara nervi, atentii si relatii ... banana country !
Răspunde
0 0
Gheorghe
19 Dec 11:11
5 Kgbul lui ilici ii protejeaza ... rusia isi doreste o tara demolata, haotica si plina de gainari gata sa se vinda pe o galeata !
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?