MENIU

Șeful Unifarm, sub control judiciar pentru achiziții. DNA: 1 milion de măști livrate nu erau conforme

Șeful Unifarm, sub control judiciar pentru achiziții. DNA: 1 milion de măști livrate nu erau conforme / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Scandal uriaș de corupție pe tema achizițiilor din pandemie! Șeful Unifarm este urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut aproape 800.000 de euro șpagă de la o firmă. În schimb, ar fi urmat să faciliteze achiziția de măști și combinezoane. Mai mult, potrivit anchetatorilor, acesta ar fi obținut ilegal funcția. Ministrul Sănătății a cerut ședință de urgență, după aflarea veștilor de la DNA, în vreme ce șeful companiei de stat se declară nevinovat. 

Luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual, folosirea funcției. Sunt acuzațiile lansate de procurorii DNA pe numele șefului Unifarm, care ar fi încercat să transforme achizițiile din pandemie într-o afacere profitabilă.

”În calitate de director general al Unifarm SA, Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm SA să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale)”, acuză procurorii.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, un milion de măști au fost neconforme.

De altfel, contractul ar fi fost atribuit ilegal. Iar negocierile, spun anchetatorii, ar fi fost purtate între șeful Unifarm și un intermediar la un restaurant din Capitală.

Pentru că firma n-ar fi plătit procentul de 18% convenit, directorul companiei de stat a decis rezilierea contractului.

Adrian Ionel Eugen este acuzat de DNA și că a obținut ilegal funcția. În 2016, din pozitiția de președinte al Consiliului de Administrație, s-ar fi votat singur pentru funcția de director general al Unifarm.

”Sunt nevinovat și aștept să pot convinge prin dovezi cu privire la acest fapt”, a spus șeful companiei de stat într-o reacție scurtă.

Realitatea PLUS a dezvăluit încă de acum două luni afacerile suspecte făcute în sănătate în plină pandemie. Printre cei care au profitat din plin de criza sanitară se află și omul de afaceri Andrei Dracea. El este cunoscut pentru achizițiile la minut, făcute de zeci de spitale fără licitație.

VEZI care sunt relațiile bolnave dintre afaceriști controversați și șefii din spitale și cum sunt înnodate cu ajutorul unor ofițeri superiori din serviciile secrete în seria de anchete Realitatea PLUS:

"Spovedania lui Rizea", acuzații grave la vârful SRI: Cât de implicate sunt Serviciile în vânzarea statului român 

Achiziții dubioase, în Sănătate: contracte cu statul, date în 60 de SECUNDE!

Cine sunt „băieții deștepți” din Sănătate și „licitația la minut”. Cum s-a îmbogățit un absolvent la Moscova

Tentaculele "băieților deștepți" din Sănătate. Rețeta licitațiilor dubioase din spitale

Generalii din spatele "băieților deștepți" din Sănătate. Cum s-a îmbolnăvit sistemul medical

Controversatul afacerist "licitație la minut", prima reacție în scandalul achizițiilor dubioase din Sănătate

Acoperiții care s-au învelit cu banii statului. Cine conduce SRL-urile Serviciilor. Autoritățile au încept să verifice licitațiile la minut din Sănătate

Cine sunt protejații greilor din Servicii. Probleme pentru afaceristul "Licitație la minut"

Izolete cumpărate la suprapreț, sub lupa DNA. Achiziții publice de 140 milioane de euro, în pandemie

Andrei Dracea, escrocherie cu celule stem: sute de familii de români, înșelate de afaceristul "licitație la minut"

Noi dezvăluiri despre băieții deștepți din Sănătate: anchetă despre roboți medicinali la suprapreț

"Licitație la minut", Andrei Dracea, legături bănoase cu Serviciile. Ungureanu: Relațiile cu Serviciile aduc contracte 

Noi achiziții suspecte, la minut: cine curăță spitalele din România de bani

Mai multe articole despre:
Ionel Eugen Adrian