MENIU

Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Opinia tranșantă a lui Traian Băsescu

Fenechiu: Basescu n-a facut desemnarea cu placere, ci constrans

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că şeful statului Klasu Iohannis nu are nicio şansă să ajungă secretar general al NATO. El a mai spus, referitor la şefia Comisiei, a Consiliului sau a Parlamentului European, că cea de preşedinte al PE este exclusă. Cum și-a argumentat opinia.

„Dânsul stie mai bine ce aspiraţii are. Eu, din ce ştiu, ca proceduri şi practici ale acestor instituţii, la NATO nu are nicio şansă. În ceea ce priveşte o funcţie înaltă la UE, şef de Comisie, de Consiliu, şeful politicii externe sau preşedintele Parlamentului, una din funcţii e exclusă, cea de preşedinte a Parlamentului. Mai rămân trei, acolo sunt Franţa, Germania, Olanda, adică marii contributori, ce faci cu ei? E greu de presupus că din trei funcţii, una va fi alocată României”, a declarat, duminică seara, Băsescu, la un post TV.

Șansele lui Klaus Iohannis în fruntea Comisiei Europene: detalii din culise. Cum ar putea ajunge să-i ia locul Ursulei von der Leyen

Întrebat dacă diplomaţia românească este suficient de puternică încât să îi asigure lui Klaus Iohannis o funcţie înaltă în Uniunea Europeană, fostl preşedinte Băsescu a răspuns că nu este, „dar poate fi suficient de insistentă”.

Klaus Iohannis, „mutat” de la NATO la Comisia Europeană. Și totuși, unde se duce președintele când nu va mai fi șeful statului?

Mai multe articole despre:
traian basescu klaus iohannis nato sefie nato