Articolele din categoria VREMEA:

Cod galben de ploi și disconfort termic
Vremea extremelor, în România: cod galben de ploi, dar și CANICULĂ. Prognoza specială pentru București
Meteorologii au emis, marți, o nou alertă. Este vorba de un cod galben de ploi, dar și unul de disconfort termic. Prima informare este valabilă până în această seară, la ora 20:00, în județene Suceava, Harghita, Covasna, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Călărași, Tulcea și parțial Constanța. A doua informare meteorologică intră în vigoare în această după-masă și se încheie mâine după-masă și vizează disconfortul termic generat de temperaturile extrem de ridicate din zonele de sud și vest. Miercuri tempereaturuile vor urca până la 36 de grade Celsius.
COD PORTOCALIU de fenomene meteo SEVERE: furtuni, ploi torențiale și vijelii
COD PORTOCALIU de fenomene meteo SEVERE: furtuni, ploi torențiale și vijelii
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în mai multe judeţe din nordul ţării în a doua parte a acestei zile. Conform prognozei, începând de duminică, ora 13:00, şi până luni la ora 02:00, în nordul Moldovei şi în zona Munţilor Apuseni, apoi şi în Maramureş şi în nordul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Se vor acumula cantităţi de apă de peste 30-40 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp, notează Agerpres.
Alertă în toată țara: vreme severă. Două diguri din Ucraina s-au rupt: autoritățile așteaptă viitura
Vreme severă în toată țara. Două diguri din Ucraina s-au rupt: autoritățile așteaptă viitura
Autoritățile sunt în alertă maximă, după ce două diguri din Ucraina s-au rupt. Premierul a anunțat că se așteaptă ca apele să facă prăpăd în Moldova, pentru că debitul Prutului a crescut foarte mult. Ludovic Orban a mai spus că oamenii aflați în calea apelor vor fi evacuați. La rândul său, ministrul Mediului, Costel Alexe, a dat asigurări că situaţia nu va fi la de catastofală ca în 2008 și 2010. 
 Inundații în județul Bistrița-Năsăud Foto: Bistriteanul.ro
UPDATE: Dezastru în județul Bistrița-Năsăud, s-a emis RO-ALERT de inundații, 16 localități amenințate (VIDEO)
Situație disperată în județul Bistrița-Năsăud, după ploile și viiturile din ultimele ore. ISU Bistrița a emis o avertizare preventivă prin sistemul RoAlert – COD ROSU – pentru 16 localități din zonele afectate. Potrivit acesteia, pe Someșul Mare și Ilva se vor semnala scurgeri pe versanți, viituri rapide, inundații, creșteri de debite, relatează realitateadebistrita.net.
Femeie luată de viituri, la Vaslui. Cod roșu: sute de case și curți inundate / Foto: Arhivă
Femeia luată de viituri, la Vaslui, găsită moartă. Cod roșu: sute de case și curți inundate
Viiturile și furtunile de cod roșu continuă să facă prăpăd în țară. La Vaslui, o femeie de 77 ani a fost luată de ape. După ore de căutări, aceasta a fost găsită moartă. În orașul Oravița, din Caraș-Severin, puhoaiele au măturat drumurile și casele și au luat cu ele mașinile oamenilor. Situația este gravă și în județele Neamț, Bacău și Botoșani, unde casele din mai multe localități sunt inundate, iar oamenii evacuați. Și în Alba, o familie cu un bebeluș a fost evacuată, iar mai multe trenuri nu pot înainta din cauza apelor. 
Inundații Oravița, jud. Caraș-Severin
VIDEO Vremea face ravagii în țară: Case măturate de viitură și străzi inundate la Oravița, jud. Caraș-Severin
Ploile torențiale din ultimele ore au inundat străzile din Oravița, județul Caraș-Severin! Casele au fost măturate de viitura formată în urma furtunii puternice din oraș. Apele Ogașului au luat-o la vale, pe străzi. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru Banat, valabil până marți la ora 10.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de cod galben și portocaliu de inundații pe mai multe bazine hidrografice, printre care și Caraș, care sunt în vigoare încă trei zile.