Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Radu Mazăre propune un program diferenţiat pentru furnizarea căldurii, cum este "în Occident"

Tuesday, 23 December 2014, 18:03 Sursă: REALITATEA.NET

"Poate facem un program puţin diferenţiat aşa cum este şi în Occident. Adică să dăm mai multă căldură dimineaţa, să o înmuiem spre prânz, când oamenii nu sunt acasă, să dăm după amiază şi la fel peste noapte să dăm cu câteva grade mai puţin şi atunci implicit vor scădea facturile lăsând la o parte scăderea generală pe care am făcut-o şi ajutoarele”, a afirmat Radu Mazăre.
 
Mai departe, primarul Constanței a precizat că se va consulta cu reprezentaţii asociaţiilor de locatari, înainte de a lua această decizie, precizând că varianta propusă va fi mai potrivită, din punct de vedere financiar, pentru constănţeni.
 
“Vom avea o consultare cu şefii asociaţiilor de locatari dacă acest sistem diferenţiat pe zi, pe noapte, pe ore nu este mai potrivit financiar”, a explicat primarul Constanţei.
 
Totodată, Mazăre a ținut să precizeze că acest program diferenţiat funcţionează în mai multe ţări europene, printre care Germania şi Italia.
 
“În toată Germania, Austria, Italia, aşa se întâmplă. Se furnizează la temperatura optimă în orele în care oamenii sunt acasă şi în celelalte se reduce puţin pentru a reduce implicit şi factura”, a mai declarat Radu Mazăre.
 
 
Mai multe pe Adevărul.
Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ