Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Afacerile lui Borcea, controlate de femeia vieții lui. Nu e Alina, Valentina și nici Mihaela.

Monday, 25 April 2016, 10:59 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul acţionar al clubului Dinamo se află încarcerat la Penitenciarul Jilava unde ispăşeşete o pedeapsă de şase ani şi patru luni primită în Dosarul Transferurilor.

În absenţa sa, de Crimbo Gas 2000, cea mai importantă companie din portofoliul acestuia, se ocupă mama fostul acţionar al clubului Dinamo, Elena Borcea. Dovadă stau procesele pe care societatea le-a deschis unor persoane fizice şi în care reprezentantul legal al societăţii este chiar mama dinamovistului. 

Compania deţine, potrivit informaţiilor apărute în presă, o reţea de 21 de staţii de alimentare cu GPL. Conform datelor de la Ministerul Finanţelor compania, ce are 122 de salariaţi, a avut în 2014 un profit de 6,9 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 43 de milioane de lei, scrie spynews.ro.

 

Borcea, aflat în acest moment la Penitenciarul Jilava, unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare, riscă o nouă condamnare de până la şapte ani, pentru dare de mită. Alături de Borcea, pe lista inculpaţilor mai apar Geanina Terceanu, fosta judecătoare a Tribunalului Bucureşti, fraţii Ioan şi Victor Becali (foşti impresari - condamnaţi şi ei alături de Borcea în Dosarul Transferurilor), George Antonie Iorgovan (cel care ar fi intermediat mita între Borcea şi judecătoarea Terceanu) şi avocatul Costel Daniel Petre, cunoscut pentru faptul că ar fi semnat zeci de denunţuri împotriva mai multor magistraţi după ce a fost prins cu mâţa-n sac de procurorii anticorupţie. 

Borcea a fost indicat de martori ca fiind una dintre persoanele care i-ar fi "virat" bani judecătoarei. "Ştiu de la judecătoarea Terceanu Geanina că, înainte de pronunţarea hotărârii în dosarul Transferurilor, Borcea Cristian l-a trimis pe avocatul Iorgovan, fiul răposatului Antonie Iorgovan, să-i dea acesteia suma de 10.000 euro, în acelaşi scop, menţionat mai sus, lucru care s-a şi întâmplat, din spusele acesteia. De asemenea, ştiu că din cei 60.000 euro daţi de familia Becali prin intermediul meu judecătoarei, aceasta şi-a achiziţionat un apartament în zona Văcăreşti-Tineretului, în apropierea Mall-ului Sun Plaza, cu suma de aproximativ 70.000 euro", le-a declarat anchetatorilor unul dintre martorii acuzării, potrivit unui document aflat la dosar.

Alte articole din: MONDEN
Alte articole din: MONDEN