Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un tânăr de 26 de ani, autorul masacrului care a cutremurat SUA. "Îl veți vedea pe Dumnezeu"

Friday, 02 October 2015, 07:36 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta ar fi Chris Harper Mercer, un tânăr în vârstă de 26 de ani, afirmă CBS News, citând două surse anonime din poliție, notează AFP.

"Două surse din poliție au declarat pentru CBS News că cel care a tras a fost identificat ca Chris Harper Mercer", a indicat canalul pe site-ul său, adăugând că aceste surse s-au referit la "patru arme — pistoale și o pușcă — găsite la locul atacului".

Canalul evocă de asemenea un blog aparținând tânărului și în care el se referă la "multe atacuri armate", inclusiv cel din luna august când doi jurnaliști au fost împușcați mortal de un fost coleg în Virginia (estul SUA).

"Anchetatorii i-au intervievat familia și prietenii", explică de asemenea CNN, care se referă la aceeași identitate anunțată de sursele anonime.

Atacatorul care a deschis focul în universitatea Umpqua înainte de a fi ucis într-un schimb de focuri cu poliția a fost identificat mai devreme de guvernatorul din Oregon ca "un tânăr în vârstă de 20 de ani".

Potrivit presei din SUA, Chris Harper Mercer nu ar fi fost student al universității unde a avut loc masacrul.

Mărturiile de la fața locului sunt cutremurătoare. Potrivit unei tinere, care a fost rănită în timpul atacului, Mercer și-a întrebat victimele ce religie practică, înainte de a spune: "Bine, pentru că sunteți creștini îl veți vedea pe Dumnezeu în foarte puțin timp".

Obama: Uciderile în masă au devenit o rutină

Președintele Barack Obama a denunțat uciderile în masă devenite în Statele Unite "o rutină" și a insistat că "nicio țară avansată" nu asistă în mod regulat la episoade ca cel petrecut în Oregon, unde au fost omorâte joi 10 persoane, informează EFE, Reuters și AFP.

"Într-un fel, acest lucru a devenit o rutină, informațiile sunt de rutină, reacțiile mele aici pe acest podium au ajuns de rutină și răspunsul celor care se opun oricărei legi de bun simț asupra acestor arme a devenit de asemenea de rutină", a afirmat el, într-o dură și ironică declarație în fața presei la Casa Albă, chemând din nou Congresul să legifereze pentru a încadra mai bine utilizarea armelor de foc, notează EFE.

Obama a mai spus că rugăciunile pentru victime "nu sunt suficiente" și problema trebuie abordată cât mai curând posibil, din punct de vedere politic pentru combaterea violenței armate în țară, la câteva ore după atacul armat într-un colegiu din statul Oregon în care au fost ucise cel puțin 13 persoane și alte 20 rănite.

"Ideea că violența cu armele ar fi de natură diferită, că libertatea noastră și constituția ne împiedică să legiferăm, chiar modest, modul în care folosim aceste arme... nu are niciun sens!", a subliniat el.

"Ori de câte ori o tragedie ca aceasta s-ar produce, voi repeta că pentru a face ceva... trebuie schimbate legile", a conchis el, vizând puternicul grup de lobby pentru arme ce blochează reforma, notează Reuters.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN