STUDIU | Ce știu românii despre preluarea conducerii rotative a UE

Friday, 11 January 2019, 11:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

O treime dintre români nu a auzit de preluarea conducerii rotative a Uniunii Europene, potrivit unui studiu realizat de IRES, la care au participat aproape 1.500 de persoane, a informat Realitatea TV.

O treime dintre români nu a auzit de preluarea conducerii rotative a Uniunii Europene! Iar cei care știu acest lucru consideră, într-o proporție covârșitoare, că țara noastră va avea de câștigat în cele șase luni de mandat. Cu o condiție! Autoritățile să își facă bine treaba. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu realizat recent de IRES, la care au participat aproape 1.500 de persoane.

Institutul Român pentru Evaluare și Strategii (IRES) a publicat un studiu care arată că 81% dintre români apreciază ca fiind un lucru pozitiv aderarea la UE, iar 68% spun că au auzit despre faptul că România deține, în 2019, Președinția Consiliului UE, conform euractiv.ro.

Astfel, 8 din 10 români evaluează intrarea țării noastre în Uniune ca fiind un lucru bun. Potrivit unui sondaj Eurobarometru publicat la finalul anului, numărul românilor care au o imagine pozitivă despre UE este în creștere și peste media europeană - 52%, față de o medie europeană de 43%.

De asemenea, aproape 7 din 10 români (68%) au auzit despre faptul că România deține, în 2019, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. 32% declară că nu știu despre acest lucru, iar 6 din 10 români informați despre deținerea de către România a Președinției Consiliului UE cunosc faptul că durata mandatului țării noastre este de 6 luni.

Citește mai multe aici!


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ