Meteorologul Elena Cordoneanu, adevărul despre ciclonul Olaf care ar lovi România

Thursday, 16 November 2017, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertiza că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald. Meteorologul Elena Cordoneanu a declarat la REALITATEA TV că "la noi nu vine niciun ciclon". 

"Ne trimite aer rece, putem să avem fulgi de zăpadă, se intensifică şi vântul. Nu aşteptăm precipitaţii însemnate", a declarat Elena Cordoneanu.

Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest.

@Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul.

Ciclonul Olaf lovește România cu ploi și un val de aer polar

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL