Epava avionul AirAsia QZ8510, căutată în mare. Condiţiile meteo, ”cel mai mare obstacol”

Friday, 02 January 2015, 09:11 Sursă: Mediafax

O echipă franceză de investigaţii va încerca să localizeze cutia neagră a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detecţie senzorială.

Şeful poliţiei din Indonezia, Bambang Soelistyo, a declarat că epava avionului şi cadavrele victimelor se află pe o suprafaţă de 5 km pătraţi în Marea Java.

”Scufundătorii sunt pregătiţi, iar prioritatea este găsirea avionului. Sper că vom avea un rezultat important astăzi”, a declarat acesta.

Nave, elicoptere şi avioane sunt folosite în încercarea de a găsi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt încă dispăruţi.

Condiţiile meteo sunt însă ”cel mai mare obstacol” pentru operaţiunile de căutare. Valurile înalte de aproximativ 4 metri îngreunează sarcina scufundătorilor.

Avionul Airbus A320-200 zbura din Indonezia spre Singapore şi a dispărut duminică. Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului în Marea Java, în largul Insulei Borneo.

Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.

La bordul avionului indonezian erau 137 de pasageri, 17 copii, un bebeluş, doi piloţi şi 5 membri ai echipajului, majoritatea indonezieni. Nu au fost găsiţi supravieţuitori.

În locul unde s-a prăbuşit aeronava adâncimea apei este de 30-50 de metri.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN