Dan Adamescu cere ÎCCJ anularea condamnării! Omul de afaceri invocă probleme grave de sănătate

Wednesday, 14 September 2016, 08:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Potrivit unor surse, după încarcerarea lui Dan Adamescu, starea acestuia de sănătate s-a agravat, informează Realitatea TV.

În ultima perioadă, Adamescu ar fi fost internat la mai multe spitale din sistemul penitenciar, dar și într-unul public.

Milionarul Dan Adamescu a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru că a mituit mai mulţi judecători. Acesta a fost încarcerat, în data de 27 mai, la Penitenciarul Rahova. În dosarul său, au fost trimişi în spatele gratiilor şi magistraţii care au luat mită pentru a da soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

În același dosar, omul de afaceri Iosif Armaș, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiți de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani și 2 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 22 de ani închisoare dați de Curtea de Apel București.

Condamnați au fost și alți trei foști judecători de la Tribunalul București: Ion Stanciu — 3 ani și 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovența — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani și 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu și Iosif Armaș, aceștia fiind acuzați că au dat mită unor judecători de la Tribunalul București pentru a obține soluții favorabile în instanță pentru firme ale lor aflate în insolvență.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins și primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestațiile la tabelul preliminar al creanțelor, desemnării preferențiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferențiale a unor dosare de insolvență, pentru a-și exercita influența pe lângă alți magistrați de la diverse instanțe din București sau din țară, utilizând informații deținute prin prisma atribuțiilor de judecător.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri