Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât va costa vaccinul anti-Covid produs de americanii de la Moderna. Când ar putea fi disponibil în Europa

Sunday, 22 November 2020, 12:19 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”În concluzie, vaccinul nostru costă aproximativ la fel ca unul contra gripei, al cărui preţ este cuprins între 10 şi 50 de dolari”, a subliniat Bancel. 

Directorul Moderna a precizat că firma va semna în curând contractul cu Comisia Europeană.

”Nu am semnat nimic încă, dar suntem aproape de un acord cu Comisia Europeană. Vrem să furnizăm vaccinuri Europei şi suntem implicaţi în discuţii constructive”, a spus CEO-ul companiei, care  a precizat că ”este o chestiune de zile”.

La începutul săptămânii, americanii de la Moderna au anunţat că vaccinul experimental împotriva Covid-19 pe care îl dezvoltă are o eficiență de 94,5%, potrivit rezultatelor testelor clinice din faza a treia. Acesta este al doilea vaccin produs de o societate farmaceutică din SUA cu un rezultat încurajator, după cel al Pfizer și BioNTech.

Joi, Preşedintele C.E., Ursula von der Leyen, a anunțat după summitul european că UE ar putea da undă verde la mijlocul lunii viitoare vaccinurilor dezvoltate de cele două companii. 

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac, amintește Agerpres

Citește și: ”Epidemiologul american Anthony Fauci garantează pentru vaccinurile produse de Pfizer și Moderna”Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL