Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vaccinurile companiilor Moderna şi Pfizer/BioNTech ar putea primi UNDĂ VERDE de la UE la mijlocul lui decembrie

Friday, 20 November 2020, 09:44 Sursă: Realitatea.net

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se află "în discuţii zilnice" cu instituţia americană omoloagă, FDA, pentru "sincronizarea evaluărilor asupra vaccinurilor" anti-COVID-19, a declarat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

"Dacă toate procedurile se vor derula fără probleme", EMA ar putea "să dea vaccinurilor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă începând din a doua jumătate a lui decembrie", a mai spus liderul executivului UE.

Întrebată despre o posibilă utilizare, la nivelul UE, a vaccinului dezvoltat în Rusia, de care este tentată în special Ungaria, ea s-a arătat foarte prudentă: "Orice vaccin va trebui să fie supus autorizării de către EMA, cu o transparenţă deplină".

Comisia Europeană a semnat până acum cinci contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri. Vorbim despre cele cu companiile AstraZenaca, Johnson & Johnson, Sanofi-GSK, Pfizer/BioNTech şi CureVac.

Există, de asemena, și un protocol de acord încheiat în luna august cu compania americană de biotehnologie Moderna.

"Continuăm negocierile şi suntem, de asemenea, în discuţii cu (compania americană) Novavax", a precizat Ursula von der Leyen.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL