Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andronic: "Tapalagă face parte din gașca care a intrat în arhiva SIPA". Reacția lui Dan Tapalagă

Friday, 26 May 2017, 15:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu am dovezi că a copiat dosare cot la cot cu ceilalți, că a rescris hard-diskurile cu evidența operativă a SIPA. Nici măcar nu pot afirma că bârfele incredibile potrivit cărora a avut o relație furtunoasă cu Monica Macovei, că s-au despărțit în stil italian după numai trei luni sunt adevărate, dar pot deduce din logica pe care o aplică în raționamentele sale (n.r. Dan Tăpălagă) că a luat parte la o operațiune de supunere a magistraților cu ajutorul arhivei SIPA", scrie Andronic.

"I-a plăcut, așa cum relatează diverși angajați ai ministerului, să citească dosarele din arhiva SIPA, să consulte notițele celor care intrau și cercetau documente, să-și îmbogățească nivelul de cunoaștere pe seama biografiei magistraților. Pentru că puțină lume știe că Dan Tapalagă, apologetul luptei anticorupție cu orice preț, face parte din gașca care a intrat în arhiva SIPA ca la Disneyland", a continuat acesta.

Potrivit jurnalistului de la EVZ, Tapalagă susține că serialul "Noi suntem statul!" are drept scop discreditarea luptei anticorupție: "Deci pentru Dan Tapalagă nu este important că pe vremea lui și a Monicăi Macovei s-au copiat documente secrete din arhiva SIPA, așa cum suține raportul din 2008, ci că pri această dezvăluire se discreditează lupta anticorupție. Cum se discretitează? Îmi permit să-i spun că a fost primul care și-a cam băgat picioarele în ea de luptă anticorupție încă de acum 12 ani când savura dosarele SIPA în biroul lui Macovei".

Jurnalistul de la Hotnews a reacționat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook:

"Cât despre afirmațiile că îmi plăcea să citesc dosare SIPA, că aș fi fost de față la copierea arhivei, că aș fi luat parte la "operațiunea de supunere a magistraților cu ajutorul arhivei SIPA", că aș acționa la ordinul SRI și alte acuzații denigratoare, ele sunt complet false. Bazaconii totale, invenții cap coadă, calomnii de joasă speță care l-ar fi făcut invidios azi pe Vadim Tudor, dacă mai trăia.

Pentru toate acestea ar trebui să-l dau în judecată pe Andronic.

Mă întreb, totuși, dacă e bine să-l acționez în instanță. La data când ne vom judeca noi, există posibilitatea ca Dan Andronic să fie deja condamnat cu executare într-unul din cele trei dosare penale (până acum).

Asta ar însemna să-i dau eu ocazia ca la fiecare termen de judecată să iasă din închisoare pentru o plimbare până la instanță. Parcă nu i-aș oferi cu mna mea ocazia de a ieși puțin la aer, printre puținele momente de care se mai bucură un condamnat închis în spații mici, de regulă de sub patru metri pătrați pe cap de deținut. Încă mă mai gândesc".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL